تأثیر تیمار حذف میوه و زمان نمونه برداری بر تغییرات هورمون جیبرلین و بروز مرگ جوانه اولیه (Bud necrosis) در انگور عسکری

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 984

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_637

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

Abstract:

این پژوهش به منظور بررسی نقش جیبرلیک اسید بر میزان بروز مرگ جوانه انگور عسکری، در یکی از تاکستان های آبی منطقه ی سی سخت (شهرستان دنا) با سن 18 سال و سیستم تربیت پاچراغی و فاصله ی کاشت 2/5×3 متر، اجرا گردید. آزمایش به صورت فاکتوریل که فاکتور اول شامل تیمار حذف میوه در 2 سطح (میوه دار و بی میوه) و فاکتور دوم شامل زمان نمونه برداری در 10 سطح ( 40 روز تا 130 روز بعد از شکفتن جوانه) در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار اجرا گردید. همچنین از درختان میوه دار و بی میوه، مواد گیاهی (جوانه) از 40 تا 130 روز بعد از شکفتن جوانه ها هر 10 روز یکبار، جمع آوری و جهت اندازه گیری هورمون جیبرلین به آزمایشگاه انتقال داده شد. نتایج نشان داد که میزان هورمون جیبرلین در بوته ی بی میوه نسبت به بوته های میوه دار انگور عسکری، بیش تر بود. در هر دو تیمار میوه دار و بی میوه، یک روند افزایشی و کاهشی در میزان هورمون جیبرلین در جوانه مشاهده گردید، به طوری که از 40 تا 70 روز پس از شکفتن جوانه، میزان هورمون جیبرلین در بوته بی میوه بیش تر افزایش داشت. همچنین در ادامه این روند، از 60 تا 120 روز پس از شکفتن جوانه، مقدار جیبرلین در تیمار بی میوه نسبت به تیمار میوه دار بیش تر بود. یک رابطه ی مستقیم بین افزایش هورمون جیبرلین ها و بروز مرگ جوانه ی اولیه در انگور عسکری وجود داشت. می توان نتیجه گیری کرد که در شاخه بوته های بی میوه به دلیل داشتن جیبرلین بیشتر، درصد مرگ جوانه اولیه نسبت بوته های میوه دار بیشتر بود.

Authors

بیژن کاوسی

استادیار پژوهش مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحم

سعید عشقی

استادیار بخش علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

عنایت اله تفضلی

استاد بخش علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

مجید راحمی

استاد بخش علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Dry, P. R. and B. G. Coombe. 1994. Primary bud-axis ...
  • Morrison, J. C and M. Iodi. 1990. The development of ...
  • Mullins, M.G., A. Bouquet and L.E. Williams. 2000. Biology of ...
  • Unyayar, S., S.F. Topcuoglu and A. Unyayar. 1996. A modified ...
  • نمایش کامل مراجع