اثر محلول پاشی روغن ولک، دورمکس، جیبرلیک اسید و نیترات پتاسیم بر رشد رویشی و ویژگی های زایشی توت فرنگی رقم’مراک‘.

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 3,707

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_639

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

Abstract:

استفاده از مواد شیمیایی به منظور پیش رس کردن و تولید توت فرنگی در هوای آزاد مناطق گرم یا گلخانه در فصل پاییز و زمستان موفقیت هایی را در بر داشته است. در این پژوهش اثر محلول پاشی روغن ولک (2/5 و 5%) ، دورمکس (0/5 و 1%) ، جیبرلیک اسید ( 50 و 100 میلی گرم بر لیتر) و نیترات پتاسیم (1/5 و 3%) بر رشد رویشی و زایشی توت فرنگی رقم روز خنثی ’مراک‘ در شرایط نیمه گرمسیری داراب فارس مورد بررسی قرار گرفت. گیاهان دختری ریشه دار شده جوان در نیمه آبان ماه در گلدان کشت شده و پس از 2 هفته استقرار، تیمارها بر روی گیاهان به کار رفتند و برای مدت 3/5 ماه در فضای باز رشد داده شدند. نتایج نشان داد که تیمارهای نیترات پتاسیم سبب افزایش سطح برگ گیاهان، طول ریشه ها، تعداد گل ها و گل آذین ها گردید. همچنین دورمکس با غلظت % 1 طول دوره گلدهی را افزایش داد و سبب کاهش تعداد روندک های تولیدی گردید. روغن ولک در هر دو غلظت طول ریشه ها و تعداد فندقه میوه های اولیه و ثانویه را بهبود بخشید. به طور کلی می توان نتیجه گرفت که مواد یاد شده، می توانند رشد رویشی و زایشی توت فرنگی را تحت تاثیر قرار دهند. در این آزمایش نیترات پتاسیم بهترین و بیشترین اثر را در رشد گیاه دارا بود.

Keywords:

تنظیم کننده های رشد , توت فرنگی , دورمکس , گلدهی

Authors

سعید عشقی

استادیار بخش علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

محمد رضا صفی زاده

استادیار بخش تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی داراب

بابک جمالی

دانشجوی دکتری بخش علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

محمد سر سیفی

پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی سنندج

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Botelho, R.V., A. P.Paranello, E.J.P. Pires, M.M.L. Muller and M.M. ...
  • Mengel, S. 2007. Potassium. In: A.V. Barker and D.J. Pilbean ...
  • نمایش کامل مراجع