استفاده از نشانگرهای مورفولوژیک کمی و کیفی در بررسی تنوع ژنتیکی تودههای گردوهای بومی استان گلستان

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 585

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_716

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

Abstract:

گردوی ایرانی ( Juglans regia) ا ز نظر تولید دانه خوراکی بهعنوان بهترین گونه از خانواده ژوگلانداسه شناخته شده است . شناسایی و جمعآوری ارقام بومی درختان میوه اولین گام در مسیر برنامههای اصلاحی بهشمار میآید، بهطوری که عدم آگاهی متخصصان اصلاح از خصوصیات ژنتیکی گیاهان موجب میشود کار بهنژادی با کندی صورت گیرد. تاکنون روشهای زیادی برای بررسی تنوع ژنتیکی و تعیین قرابت ژنتیکی بین ارقام و تودههای گردوی ایرانی استفاده شده است که از آن جمله می - توان به شاخصهای مورفولوژیک اشاره کرد. در این مطالعه بهمنظور بررسی تنوع مورفولوژیکی تودههای گردوی بومی استان گلستان، 96 درخت گردو از 5 توده شناسایی شده انتخاب و 32 صفتکمی و 49 صفت کیفی مربوط به دانه و دیگر صفات مورفولوژی یادداشت برداری گردید. خصوصیات کمی و کیفی دانه و مغز، صفات فنولوژی، ترکیب عمومی درخت و صفات برگ (با استفاده از راهنمای ارزیابی درختان) نیز در 5 توده گردوی این استان بررسی گردید. نتایج نشان داد که با افزایش ارتفاع از سطح دریا درصد حساسیت به بلایت کاهش و مقاومت به سرما و روشنی رنگ مغز افزایش مییابد. برای گروه بندی تودهها از تجزیه خوشهای برحسب دادههای کمی و کیفی، بر اساس الگوریتم UPGMA استفاده شد که تقسیمبندی توده ها با استفاده از صفات مورفولوژیک کمی و کیفی با دسته بندی آنها بر اساس موقعیت جغرافیایی متفاوت بود، به طوری که درختان توده های نزدیک به هم در خوشه های متفاوتی قرار گرفتند و این نتیجه حاکی از تنوع زیاد در بین توده های مختلف است.

Authors

عبداله احتشام نیا

دانشجوی دکتری علوم باغبانی، عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد ا

شریفانی مهدی

استادیار گروه باغبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

وحدتی کورش

استادیار گروه باغبانی دانشگاه تهران، پردیس ابوریحان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • حق جویان، ر. 1381. بررسی تنوع ژنتیکی توده‌های گردوی تویسرکان ...
  • جعفری صیادی، م: ح. 1385. بررسی تنوع ژنتیکی تده‌های بومی ...
  • Germain, E, I. Hanquier and R. Monet. 1993. Identification of ...
  • Malvolti, _ E., Paciucci, M., Cannata, F., and Fineschi, S. ...
  • نمایش کامل مراجع