تأثیر تیمار اسید سالیسیلیک بر ویژگی های آنتی اکسیدانی سیب رد دلیشز طی انبار خنک

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 839

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_765

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

Abstract:

اثر تیمار اسید سالیسیلیک (SA) در غلظت های مختلف در دو مرحله زمانی قبل و پس از برداشت روی ویژگی های آنتی اکسیدانی سیب رقم رد دلیشز شامل محتوای فنل کل، محتوای آنتوسیانین و ظرفیت آنتی اکسیدانی، طی انبار خنک بررسی شد. در مرحله قبل از برداشت در زمان تغییر رنگ از سبز به قرمز SA در 4 غلظت شاهد (صفر)، 1 و 2 و 4 میلی مول در لیتر روی شاخساره، برگ ها و میوه ها محلول پاشی شد. در مرحله دوم میوه ها براساس شاخص بلوغ برداشت و در همان غلظت های مذکور به مدت 3 دقیقه در محلول SA غوطه ور گردیدند. پس از خشک شدن و بسته بندی به مدت 7 ماه در دمای صفر با تغییرات 1± درجه سانتی گراد نگهداری شدند. نتایج نشان داد که کاربرد SA طی انبار خنک منجر به حفظ کیفیت سیب برای مدت زمان طولانی شد. در مدت انبارداری میزان فنل کل و ظرفیت آنتی اکسیدانی به صورت قابل توجهی افزایش یافتند. به علاوه، محتوای فنل کل و ظرفیت آنتی اکسیدانی در سیب های تیمار شده با SA طی انبارداری بالاتر بود. همچنین کاربرد پس از برداشت و غلظت 2 میلی مولار SA سبب تجمع بیشتر فنل کل گردید. کاربرد SA در پس از برداشت و غلظت 2 میلی مولار در اوایل انبارداری منجر به ایجاد بیشترین ظرفیت آنتی اکسیدانی گردید، اما در انتهای انبارداری بیشترین ظرفیت آنتی اکسیدانی مربوط به زمان قبل از برداشت و غلظت های 2 و 4 میلی مولار و زمان پس از برداشت با غلظت 1 میلی مولار بود و کمترین ظرفیت آنتی اکسیدانی در میوه های شاهد مشاهده شد. کمترین محتوای آنتوسیانین در میوه های تیمار شده مشاهده شد و با افزایش غلظت SA محتوای آنتوسیانین به طور قابل توجهی کاهش یافت. به طور کلی، نتایج پژوهش حاضر پتانسیل کاربرد SA را در افزایش عمر انباری و حفظ کیفیت سیب نشان داد.

Authors

مرضیه هادیان دلجو

گروه علوم باغبانی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

حسن ساریخانی

گروه علوم باغبانی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

محمود اثنی عشری

گروه علوم باغبانی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

داوود بخشی

گروه علوم باغبانی، دانشگاه گیلان، رشت

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Mo, Y., Gong, D., Liang, G., Han, R., Xie, J. ...
  • Wang, L, Chen, S., Kong, W., Li, S. and Archbold, ...
  • Yao, H. and Tian, S. (2005) "Effect of pre- and ...
  • : Department of Horticultural Science, Bu-Ali Sina University, Hamedan-Ira. ...
  • : Department of Horticultural Science, Gilan University, Rasht-Iran. ...
  • نمایش کامل مراجع