نقش تیمار دمایی و آسکوربیک اسید در کنترل قهوه ای شدن برش های تازه میوه برخی از ارقام سیب

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,178

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_808

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

Abstract:

قهوهای شدن مهمترین عامل محدود کننده ماندگاری برش های تازه سیب در طی فرآوری حداقلی می باشد. بنابراین، کاربرد بازدارنده های قهوه ای شدن می تواند در بهبود کیفیت برش های تازه مفید باشد. در این پژوهش، اثر تیمار دمایی و آسکوربیک اسید در جلوگیری از قهوه ای شدن برش های تازه برخی از ارقام سیب بررسی گردید. برش های چهار رقم سیب به نام های شیشه ای تبریز، آیدارد، شفیعی و اورگون اسپور به ابعاد یکسان تهیه گردید و سپس در محلول 1% آسکوربیک اسید (به مدت 1 دقیقه) و نیز در آب گرم 50 درجه سانتی گراد (به مدت 2 دقیقه) قرار گرفتند. خصوصیاتی مانند شاخص قهوه ای شدن، ظرفیت آنتی اکسیدانی بافت میوه، میزان فلاونوئید کل و ویتامین ث در طی 12 روز نگهداری در دمای 4 درجه سانتی گراد بررسی گردید. نتایج نشان داد که تیمار دمایی و آسکوربیک اسید توانست بطور معنی داری میزان قهوه ای شدن را در مقایسه با شاهد کاهش دهد، اگرچه تیمار دمای اندکی مؤثرتر بوده است. میزان ویتامین ث و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل برش های تازه سیب تیمارشده در مقایسه با شاهد بالاتر بوده است، اما میزان فلاونوئیدهای کل کمتری داشتند. در مجموع، تیمار دمایی و آسکوربیک اسید با حفظ میزان ویتامین ث و ظرفیت آنتی اکسیدانی و کاهش فلاونوئید کل باعث کاهش قهوه ای شدن برش های تازه سیب گردیده است.

Authors

زهرا جاودانی

دانشجوی کارشناس ارشد

محمود قاسم نژاد

استادیاران گروه علوم باغبانی دانشگاه گیلان

داود بخشی

استادیاران گروه علوم باغبانی دانشگاه گیلان

حسن حاج نجاری

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :