بررسی اثرات کودهای زیستی( قارچ میکوریزا و باکتری حل کننده فسفات) بر میزان اسانس و درصد مواد مؤثره اسانس گیاه دارویی بابونه آلمانی

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 889

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_830

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

Abstract:

امروزه گیاهان دارویی در ایران از اهمیت زیادی برخوردار است. گیاه دارویی بابونه (Matricaria chamomilla) در بین گیاهان دارویی به دلیل پراکنش وسیع آن و ترکیبات موجود در مواد مؤثره اس انس آن از اهمیت زیادی برخوردار است . از طرفی کاربرد کودهای زیستی در تولید گیاهان دارویی در یک نظام کشاورزی پایدار در مقایسه با نهاده های شیمیایی به منظور دستیابی به افزایش کیفیت و پایداری عملکرد کارایی بالایی دارد. به همین منظور در این تحقیق درصد اسانس و د رصد مواد مؤثره موجود در اسانس گیاه دارویی بابونه آلمانی تحت تأثیر کودهای زیستی، شامل گونه های مختلف قارچ میکوریزی به صورت یک تیمار ترکیبی (تلقیح و عدم تلقیح) و باکتری حل کننده فسفات (تلقیح و عدم تلقیح) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان داد که بین تلقیح و عدم تلقیح کودهای زیستی از نظر تأثیر بر صفات فوق اختلاف معنی داری وجود داشت و بیشترین مقدار صفات مذکور در تلقیح با آنها حاصل شد. اثرات متقابل هم افزایی و مثبت بین کودهای زیستی بر روی صفات کیفی مشاهده گردید که می توان به اثرات تلقیح توام قارچ میکوریزی و باکتری حل کننده فسفات بر افزایش میزان اسانس اشاره کرد. در واقع گیاه دارویی بابونه با برقراری رابطه همزیستی مؤثر با قارچ های میکوریز آربسکولار و استفاده از توان باکتری حل کننده فسفات توانست خواص کیفی (درصد اسانس و مواد مؤثره موجود در آن) خود را ارتقاء دهد.

Keywords:

بابونه آلمانی , باکتری حل کننده فسفات , قارچ میکوریزا , درصد اسانس و مواد موثره موجود در آن

Authors

سرور ساعدی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آز

فرهاد رجالی

استادیار پژوهش موسسه تحقیقات آب و خاک کشور

محمدرضا اردکانی

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگ

محمدتقی درزی

استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگ

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • شریفی عاشور آبادی، ا، نورمحمدی، _ متین، ا.، قلاوند، ا. ...
  • Kapoor, K. K. 1995. Phosphate mobilization through soil microorgani _ ...
  • Kumar, S., Verma , H. N. and Gautam, S.P, 2001. ...
  • Vildova, A., Stolcova, M., Kloucek, P. and Ortas, M.2006. Quality ...
  • نمایش کامل مراجع