بررسی اثرات آللوپاتیک عصاره اندام های هوایی زعفران (Crocus Sativus L) بر جوانه زنی و رشد گیاه چه کاسنی (Cichorium intybus L.)

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 850

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_861

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

Abstract:

سالهاست زعفران کاران اثر منفی بقایای گیاهی زعفران بر محصول بعدی در تناوب را شناختهاند با این وجود اطلاعات کمی در مورد مواد آللوپاتیک زعفران بر سایر محصولات در تناوب وجود دارد. لذا در این مقاله به منظور مطالعه اثرات بازدارندگی اندام های گیاه زعفران بر بذور و گیاه چه گیاه کاسنی آزمایشی در محیط پتری دیش در سال 1389 در قالب طرح کاملاً تصادفی در 4 تکرار در آزمایشگاه گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه انجام شد. تیمارهای اعمال شده در پنج غلظت شامل : ( 15 و 35 و 70 و 75) درصد حجمی به همراه آب مقطر به عنوان تیمار شاهد در نظر گرفته شد. سپس داده های حاصل با نرم افزار Minitab و Spss تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج بهدست آمده نشان داد که طول گیاه چه ، طول ساقه چه، طول ریشه چه، نسبت طول ریشه چه به ساقه چه و همینطور وزن گیاه چه در سطح 1% و 5% معنی دار گردیدند. و در سایر صفات از جمله درصد جوانه زنی، وزن ساقه چه، وزن ریشه چه، تفاوت معنی داری مشاهده نشد ودر جدول مقایسه میانگین ها اثر غلظت عصاره در تیمارها اختلاف معنی دار مشاهده شد .بطوریکه با افزایش مقدار غلظت شاهد کاهش رشد گیاه چه کاسنی نسبت به شاهد و بین تیمار بوده است که این نتایج می تواند ناشی از مواد آللوپاتیکی اندام هوایی گیاه زعفران باشد. با توجه به نتایج به دست آمده ومقایسه آنها با سایر تحقیقات و انجام تحقیقات دقیق ومنسجم تر می توان از اث رات و ترکیبات آللوپاتیکی این گیاه در کشاورزی پایدار بعنوان سموم علفکش استفاده نمود.

Authors

محمدرضا حسنی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه

س خلج زاده

دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • ایزد پناه.ف و همکاران(1387).بررسی آللوپاتی زعفران بر شاخص های رشدی ...
  • بنام ر13700:زراعت زعفران، انتشارات دانشگاه تهران ...
  • رفیعی م 2006). اثرات سمی زعفران بر محصول بعدی در ...
  • Abdullaev , F.I., 1 993.Biological effects of saffron. Biofactors 4, ...
  • Rashed- Mohassel, M.h. , G.Azizi, and L.Alimoradi .2006 .Evaluation of ...
  • Zeng , R..mallik, A.U. and Luo, S .M.2008 .Allelopathy in ...
  • and London.losa germination. The I 2006 .257-26 1 _ ...
  • نمایش کامل مراجع