اثر آللوپاتیک گیاه دارویی بذر البنج شیرازی (Hyocyamus tenuicaulis) بر جوانه زنی و رشد چهار گونه گیاهی

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,472

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_867

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

Abstract:

گیاهان دارویی با تولید و تجمع متابولیت های ثانویه، منبع مناسبی از مواد آللوکمیکال بشمار می روند که در توسعه علف کش ها طبیعی مفید خواهند بود. در این پژوهش که به صورت آزمایشگاهی و در قالب طرح کاملا تصادفی صورت گرفت، اثر عصاره گیاه آلکالوئید دار بذر البنج شیرازی (Hyocyamus tenuicaulis) در غلظت های شاهد، 2/5 و 5 و 7/5 درصد بر میزان جوان ه زنی، طول ساقچه و ریشه چه بذور خرفه (Portulaca oleracea L) ، قاصدک (Taraxacum) و officinale weber ، جودره (Hordeum spontaneum) و شاهی (Lepidium sativum L) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که درصد جوانه زنی، طول ساقه چه و ریشه چه تمامی بذور مورد استفاده در این آزمون بطور معنی داری در غلظت های مختلف عصاره بکار رفته نسبت به شاهد، کاهش یافت. در غلظت های بیش از 2/5 درصد توقف کامل فاکتورهای اندازه گیری شده در کلیه بذور به جز بذور جودره مشاهده شد. بذور جودره در غلظت بیش از 5 درصد در کلیه فاکتورها مورد بررسی توقف کامل را نشان دادند. تأثیر عصاره گیاه بذر البنج شیرازی (H. tenuicaulis) بر جلوگیری از جوانه زنی و رشد بذور گیاهان دو لپه ای بیشتر از گیاهان تک لپه ای بود. نتایج این پژوش نشان میدهد که گیاهان آلکالوئید دار نیز مانند گیاهان معطر دارای پتانسیل قابل توجه ای در تولید علفکش های طبیعی میباشند.

Authors

محمد جمال سحر خیز

عضو هیات علمی بخش علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز

محمد مریخی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، بخش علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :