بررسی تنوع مورفولوژیک درون جمعیتی در گونه Salvia Reuterana Boiss.

Publish Year: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 691

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_882

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

Abstract:

تنوع یک گیاه به لحاظ ژنتیکی تا حدی می تواند نشان دهنده قابلیت سازگاری آن گیاه به منظور اهداف اهلی سازی باشد. در این رابطه گیاه Salvia reuterana Boiss. یکی از گونه های مهم دارویی جنس سالویا می باشد که در برخی رویشگاه های ایران به صورت طبیعی یافت می شود. در این تحقیق از این گیاه دارویی، در اواسط اردیبهشت سال 1389 در زمان گلدهی کامل از منطقه شهمیرزاد سمنان جمع آوری شد. 15 نمونه گیاهی به طور تصادفی انتخاب شده و در هرباریوم گروه علوم باغبانی دانشگاه تهران شناسایی گردید. 30 صفت مورفولوژیکی مهم مورد ارزیابی قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل آماری از نرم افزار SPSS استفاده شد. بر اساس نتایج بهدست آمده، ضرایب همبستگی ساده بین صفات، نشان داد که بین برخی از صفات مانند طول و عرض برگ با قطر ساقه و فاصله میانگره با طول کاسه همبستگی معنی داری وجود دارد . آمار توصیفی صفات در این گونه نیز ضریب تغییرات قابل ملاحظه ای را در طول دمبرگ و عرض برگ به ترتیب با 33/42 و 30/1 درصد نشان داد. همچنین تجزیه کلاستر بر اساس تمام صفات اندازه گیری شده به روش Ward صورت گرفت. در فاصله 20 اقلیدوستی صفاتی مانند طول برگ و طول دمبرگ ژنوتیپ ها را به 2 گروه اصلی تقسیمبندی کرد. با کاهش فاصله اقلیدوستی از 20 به 10 صفاتی مانند طول و عرض برگ، طول دمبرگ و قطر ساقه، ژنوتیپ ها را به 6 گروه اصلی تقسیم کرد. از آنجاییکه این ناحیه، مکان خوبی برای کشت این گیاه میباشد، میتوان با الگو گرفتن از طبیعت و تنوع موجود در این گیاه به کشت و اهلی کردن این گیاه در این منطقه و در اقلیم مشابه مبادرت ورزید

Authors

بهمن فتاحی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم باغبانی

وحیده ناظری

استادیاران گروه علوم باغبانی

سیامک کلانتری

استادیاران گروه علوم باغبانی

موسی رسولی

دانشجوی دکتری علوم باغبانی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Rechinger, k.h. (1982). Flora Iranica, Akademic Druck-u. Verlagsanstalt, Graz, No.p: ...
  • Amiri, M.H, Meshkat Al Sadat, H. Lari Yazdi & A, ...
  • نمایش کامل مراجع