CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تبیین رابطه اخلاق کار اسلامی و اخلاق حرفه ای با نقش میانجی مسئولیت پذیری (مطالعه موردی: اداره کل آموزش و پرورش آذربایجان غربی)

عنوان مقاله: تبیین رابطه اخلاق کار اسلامی و اخلاق حرفه ای با نقش میانجی مسئولیت پذیری (مطالعه موردی: اداره کل آموزش و پرورش آذربایجان غربی)
شناسه ملی مقاله: JR_JTIHR-5-0_003
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

زهرا نجارآذری - دانشجوی دکتری رشته مدیریت آموزشی،گروه علوم تربیتی، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه، ایران.
جواد کیهان - استادیار، گروه علوم تربیتی، واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه، ایران.

خلاصه مقاله:
هدف از این پژوهش بررسی ارتباط اخلاق کار اسلامی با اخلاق حرفه ای با نقش میانجی مسئولیت پذیری در بین کارکنان اداره کل آموزش و پرورش استان آذربایجان غربی می باشد. روش پژوهش توصیفی- همبستگی و از نوع معادلات ساختاری است. جامعه آماری پژوهش کلیه کارکنان اداره کل آموزش و پرورش استان آذربایجان غربی به تعداد ۲۲۹ نفر بودند. نمونه با روش نمونه گیری تصادفی ساده و جدول گرجسی- مورگان ۱۴۵ نفر تعیین شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه های استاندارد؛ اخلاق کار اسلامی؛ اخلاق حرفه ای و مسئولیت پذیری بودند که پایایی آنها با آلفای کرونباخ به ترتیب ۸۱۳/۰، ۸۰۸/۰ و ۸۲۱/۰ به دست آمد. نتایج نشان داد که اخلاق کار اسلامی با اخلاق حرفه ای و مسئولیت پذیری رابطه مستقیم، مثبت و معنادار دارد و مسئولیت پذیری با اخلاق حرفه ای رابطه مستقیم، مثبت و معنادار دارد و اخلاق کار اسلامی با اخلاق حرفه ای از طریق مسئولیت پذیری رابطه غیرمستقیم، مثبت و معنادار دارد. ترکیب اخلاق کار اسلامی با مسئولیت پذیری ۵۵ درصد اخلاق حرفه ای را تبیین کردند. بر طبق نتایج، اخلاق حرفه ای توسط اخلاق کار اسلامی و مسئولیت پذیری پیش بینی می شود. با توجه به نتایج می توان گفت غنی سازی و توجه بیشتر به اخلاق اسلامی و حرفه ای می تواند بعنوان یکی از راهبردهای ارتقاء دهنده ی کارکنان در هر سازمانی باشد.

کلمات کلیدی:
اخلاق کار اسلامی, مسئولیت پذیری, اخلاق حرفه ای

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1754654/