CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شناسایی و واکاوی چالش های آموزش مجازی در دوران پاندمی کوید ۱۹ در دوره متوسطه اول

عنوان مقاله: شناسایی و واکاوی چالش های آموزش مجازی در دوران پاندمی کوید ۱۹ در دوره متوسطه اول
شناسه ملی مقاله: JR_JSPANY-4-6_012
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

پریا فتحی ورزقانی - PhD student in educational management, Department of Educational Sciences, Ardabil Branch, Islamic Azad University, Ardabil.
توران سلیمانی - Assistant Professor, Department of Educational Sciences, Ardabil Branch, Islamic Azad University, Ardabil.
اصغر نخستین گلدوست - Assistant Professor, Department of Educational Sciences, Ardabil Branch, Islamic Azad University, Ardabil.

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: آموزش مجازی، محل تلاقی آموزش از راه دور،  آموزش مبتنی بر رایانه و فناوری های اینترنتی است. هدف اصلی این مقاله شناسایی و واکاوی چالش های آموزش مجازی در دوران پاندمی کوید ۱۹ در دوره متوسطه اول بود. روش پژوهش: روش انجام پژوهش آمیخته(کیفی-کمی) است. برای انجام این پژوهش علاوه بر مطالعه اسنادی، از تکنیک تحلیل مضمون با نرم افزار MAXQDA۱۲  استفاده شده است. جامعه آماری تمام خبرگان در حوزه مدیریت آموزشی و آموزش ابتدایی و معلمان با تجربه و سابقه کار بالا در آموزش و پرورش بودند که بعد از انجام ۱۵ مصاحبه اشباع نظری صورت گرفت و در بخش کمی جامعه آماری تمامی خبرگان دانشگاهی و معلمان شامل ۲۱ نفر بودند. برای تعیین میزان تاثیرگذاری و تاثیرپذیری فرهت ها و تهدیدهای آموزش مجازی از تکنیک دیمتل استفاده شده است. یافته­ ها: یافته های کیفی نشان داد که برای تهدیدها ۷ مولفه و برای فرصت ها و ۶ مولفه استخراج گردید؛ یافته های کمی نشان داد معیارهای مولفه های اقتصاد، مشارکت والدین، تربیتی- عاطفی و فرهنگی، کاهش زمان و مسافت، ارزیابی و بازخورد، زیرساخت ها و فرصت های آموزشی به ترتیب مولفه های اثرگذار می باشند. نتیجه گیری: مولفه های اقتصاد، مشارکت والدین، تربیتی- عاطفی و فرهنگی، کاهش زمان و مسافت، ارزیابی و بازخورد، زیرساخت ها و فرصت های آموزشی به ترتیب تاثیرگذارترین مولفه های حفظ منابع اجتماعی و ملی، فرصت ارزیابی و بازخورد، عدالت آموزشی، جذب دانش آموز، کاهش هزینه و کیفیت یادگیری نیز به ترتیب از تاثیر پذیرترین مولفه ها محسوب می شوند.

کلمات کلیدی:
Virtual education, education challenges, corona pandemic, آموزش مجازی, چالش های آموزش, پاندمی کرونا

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1756712/