CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اقدام پژوهی : چگونه توانستم مشکلات خواندن دانش آموز پایه ششم را در محیط غنی شده با فناوری های نوظهور کاهش دهم ؟

عنوان مقاله: اقدام پژوهی : چگونه توانستم مشکلات خواندن دانش آموز پایه ششم را در محیط غنی شده با فناوری های نوظهور کاهش دهم ؟
شناسه ملی مقاله: CFTP09_0033
منتشر شده در پنجمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

اسکندر علیجانی علیجانوند - دانشجوی دکتری، تکنولوژی آموزشی، دانشگاه علامه طباطبائیاداره آموزش و پرورش شهرستان ملارد، آموزشگاه شهید مفتح
محمدرضا علیزاده - کارشناسی ، آموزش ابتدایی، دانشگاه فرهنگیان اداره آموزش و پرورش شهرستان ملارد، آموزشگاه شهید مفتح

خلاصه مقاله:
خواندن یکی از مهارتهای پایه و منشا تحول سایر مهارتهای تحصیلی دانش آموزان است . یکی از زمینه هایی که دانش آموزان در آن مشکل دارند، خواندن است . این پژوهش با هدف شناسایی علت و تعیین و آزمایش راهحل مسائل و مشکلات خواندن در دانش آموز پایه ششم طراحی و اجرا شد. این پژوهش ازنظر رویکرد کیفی و ازنظر نوع اقدام پژوهی محسوب می شود. فرایند پژوهش به این صورت بود که معلم بعد از احساس مسئله ، با ارائه شواهدی به تعریف مسئله پرداخت . با کمک روشهای مختلف و مرسوم در روش اقدام پژوهی مانند مصاحبه و مشاهده اقدام به جمع آوری اطلاعات میدانی نمود. به دلیل وابسته به زمینه بودن مسئله و روش اقدام پژوهی ، از چارچوب نظریه فرهنگی تاریخی فعالیت برای تحلیل زمینه استفاده شد . مبانی نظری و پژوهشی نیز با مراجعه به کتابها، مجلات و نظر متخصصان گردآوری شد. با توجه به اطلاعات حاصله ، معلم اقدام به ارائه راه حل برای کاهش مشکلات خواند دانش آموز کرد. این راهحل ها و اقدامات متناسب با شرایط موقعیت آموزشی در مدرسه و خانه به کار گرفته شد و نتایج نیز گزارش شد. جهت گیری کلی مداخلات آموزشی به صورت مستقیم و غیرمستقیم و آموزش هم عرض به مسئله ارتباط پیدا می کرد. مداخلات مستقیم به نحوه آموزش و تعاملات کلاسی برای تقویت خواندن مربوط بود و مداخلات غیرمستقیم برای پشتیبانی از فعالیت خواندن بود و به بحث تقویت مهارتهای ذهنی ، حرکتی و عاطفی دانش آموز پرداخته شد. در آموزش هم عرض، با بهرهگیری از فناوری ، در سایر دروس فعالیت های تدریس و تمرین انجام شد. با توجه به اینکه آموزش به صورت حضوری - مجازی ارائه می شد. روش تلفیقی با کمک فناوری های نوظهور در دستور اجرا قرار گرفت . روش آموزشی نیز آموزش فردی با حمایت شبکه شاد بود. از طرح موسایک برای کمک به پذیرش اجتماعی دانش آموز بین همسالان استفاده شد. نتایج و یافته ها نشان از علاقه مندی ، تلاش و پشتکار، بهبود پذیرش جمعی ، اعتمادبه نفس ، انگیزه و مهارت خواندن دانش آموز مورد هدف دارد. این تلاشها ادامه پیدا می کنند تا به طور نسبی دانش آموز استقلال ذهنی خود را نیز به دست آورد.

کلمات کلیدی:
مشکلات خواندن، نارساخوانی ، فناوری های نوظهور، تکنیک گروهسنجی ، طرح موسایک ، دانش آموز ابتدایی .

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1758871/