CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اقدام پژوهی : چگونه توانستم خانواده دانش آموز طلاق را ترغیب به پیگیری تحصیلی فرزندشان کنم و بر ارتقا پیشرفت تحصیلی وی تاثیر بگذارم؟

عنوان مقاله: اقدام پژوهی : چگونه توانستم خانواده دانش آموز طلاق را ترغیب به پیگیری تحصیلی فرزندشان کنم و بر ارتقا پیشرفت تحصیلی وی تاثیر بگذارم؟
شناسه ملی مقاله: CFTP09_1335
منتشر شده در پنجمین همایش ملی پژوهش های حرفه ای در روانشناسی و مشاوره با رویکرد ازنگاه معلم در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

زینب سلامتی - کارشناسی آموزش ابتدایی، آموزگار پایه دوم دبستان پسرانه سعادت ناحیه یک بندرعباس
کلثوم سلامتی - کارشناسی آموزش ابتدایی، آموزگار پایه دوم دبستان پسرانه سعادت ناحیه یک بندرعباس
زهرا قلی زاده - کارشناسی آموزش ریاضی ،دبیر ریاضی شهرستان بندر خمیر

خلاصه مقاله:
بدون شک دانش آموزی که در یک خانواده از هم گسیخته به سر می برد و اختلاف و مشاجرات والدین امنیت خاطر و سلامت عاطفی او را به هم می زند ، افت تحصیلی و کاهش علاقه به درس و مطالعه خواهد داشت .تجربه نشان داده است که معلمان در آگاه کردن والدین وکنترل رفتار آنان ، نقش تعیین کننده ای ایفا می کند ومعلم حافظ اسرار دانش آموز است . درگیری های خانوادگی و مشاجره های پدر و مادر در حضور فرزندان، تاثیرات روحی شدیدی بر کودکان و نوجوانان ناظر بر صحنه می گذارند و در رفتارهای پرخاشگرانه کودکان و نوجوانان اثر مزمن بر جای خواهد گذاشت . به طور کلی کودکان و نوجوانان مرگ پدر و مادر خود را راحت تر از طلاق آنان پذیرا هستند، در فوت پدر و مادر پیوندهای عاطفی ، شخصیتی و احساسی و رشته های ارتباط روانی گسسته نمی شود یا کمتر سست می شود و افسردگی و ملال، کوتاه مدت و زودگذر است . در حالی که آثار طویل المدت طلاق در پسران و دختران بیشتر است و مشکلات ناسازگاری در تشکیل خانواده را به وجود می آورد. متاسفانه در این مدت با شاگردان مشکل دار بسیاری مواجه بودم و هر سال با تجربه بیش از قبل سعی در رفع یا کاهش آن نموده ام . امسال هم مثل هر سال از بین دانش آموزم که .... نفر بودند دانش آموزی مشکل دار به نام مهدی (اسم مستعار) وجود داشت . مهدی دانش آموزی بی نظم و پرخاشگری بود که با انجام حرکات ناشی باعث اذیت و آزار دیگران و زور گویی به آنها شده بود . او به درس و مدرسه علاقه ای نداشت و از انجام تکالیفش به بهانه های مختلف سر باز می زد.و دجار افت تحصیلی شده بود من پس از مشاهده و مصاحبه با دیگرانمتوجه از هم گسیختگی خانواده و محیط زندگی او شدم و با صحبت با مادر او و دیگران در پی رفع ناامنی و ترس و اختلالات رفتاری و اخلاقی او بر آمدم . پس از مطالعه و بررسی و همفکری باهمکاران و دیگران و درپیش گرفتن روش های مناسب موفق به کاهش اختلالات رفتاری و اخلاقی او شدم .

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1760149/