بررسی توانمندسازی مدیریت بحران حاشیه نشینان در فرآیند بهسازی و نوسازی بافت فرسوده شهری کوچک مطالعه ی موردی: اسلام آباد، منطقه 2 شهرداری تهران

Publish Year: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,669

This Paper With 14 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CMCILFUS03_031

تاریخ نمایه سازی: 9 دی 1391

Abstract:

یکی از راه کارهای مطمئن و عملی پیش روی برنامه ریزان شهری برای تامین مسکن مناسب، استفاده از پتانسیل بافت های فرسوده شهری است که با ساماندهی این بافتها میتوان با کمترین هزینه و زمان به تأمین این هدف رسید. تجارب ایران و جهان نشان داده اند که با برنامه هایی آمرانه، یکجانبه، ازبالا به پایین و بدون مداخله و نظرخواهی از مردم به عنوان بهره برداران اصلی برنامه ها نمی توان راه به جایی برد. چنین برنامههایی به جای بهبود شرایط زیست و رضایت مردمی، اسباب بی اعتمادی و نا امیدی آنان را نسبت به اداره ی مطلوب امور شهر توسط مدیران شهری شده است . لذا با توجه به چنین واقعیاتی، جای آن دارد که از راهکارهای مشارکت و در سطحی بالاتر، شراکت و توانمندسازی اجتماع محلی و نیروهای غیردولتی دخیل شهروندان، بخش خصوصی، مالکین،و... در امر بهسازی و نوسازی چگونه می توان گروه های مذکور را در فرایند بافتهای فرسوده مدد جست. موضوع این است که بررسی های صورت گرفته در خصوص ؟ بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده شهری توانمند ساخت راهکارهای موجود و انواع رویکردهای مداخله در بافت فرسوده ی شهری و سپس راهکارهای جدید تجارب ایران و جهان مبتنی بر توانمند سازی گروه های ذینفع، مورد بررسی قرار گرفته است و با استفاده از بررسی میدانی و تحلیل نرم افراری، راهکارهای کاربردی در محدوده ی مورد مطالعه ، ارائه گردیده است. نتایج نشان می دهد که توان های فراوانی برای ساماندهی نیروهای مشارکت مردمی و بخش خصوصی در محدوده ی مورد بررسی وجود دارد و مدیران شهری باید بستر لازم برای بس یج نیروهای مردمی را فراهم نماید، تشکیل و تقویت شورایاری محله، بهره گیری از گروه های ورزشی، تشکل های مذهبی، انجمن های زنان، از عمده ترین فرصتهای موجود میباشند که با تشکیل جلسات و نشست های همگانی و ایجاد پیوند نزدیک بین مدیران شهری و شهروندان می توان به اهداف مورد نظر دست یافت.

Keywords:

جامعه ی محلی- شهری کوچک- توانمندسازی - مشارکت - نوسازی و بهسازی - اسلام آباد شهر تهران

Authors

مرتضی فرامرز

کارشناسی رشته معماری (عضو باشگاه پژوهشگران جوان)

لادن عزیزی لرد

کارشناسی رشته معماری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • -ایراندوست، کیومرث، اسکان غیر رسمی جلوه ای از توسعه ی ...
  • -توسلی، محمود، اصلاح شناسی نوسازی _ بهسازی شهری، فصلنامه هفت ...
  • ححبیبی، محسن و مقصودی، ملیحه، مرمت شهری، انتشارات دانشگاه تهران، ...
  • -حبیبی، کیومرث، پوراحمد، احمد و مشکینی، ابولفضل، بهسازی و نوسازی ...
  • -سخایی، سپیده و مهندسین مشاور شاران، راهنمای مداخله در بافتهای ...
  • -شماعی، علی و پوراحمد، احمد، بهسازی و نوسازی شهری از ...
  • -صرافی، مظفر، به سوی تدوین راهبرد ملی ساماندهی اسکان غیر ...
  • -کلانتری خلیل آبادی، حسین، برنامه ریزی مرمت ناحیه بافت تاریخی، ...
  • -مهندسین مشاور سراوند، طرح بهسازی و نوسازی اسلام آباد شمالی ...
  • نمایش کامل مراجع