بررسی تاثیر پرایمینگ بذر و محلول پاشی عصاره جلبک دریایی و سالیسیلیک اسید روی گیاه دارویی آویشن باغی تحت تنش خشکی
Publish place: Agricultural Crop Management، Vol: 25، Issue: 3
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 55
This Paper With 16 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JCI-25-3_013
تاریخ نمایه سازی: 3 مهر 1402
Abstract:
هدف: با توجه به اهمیت گیاه دارویی آویشن باغی (.Thymus vulgaris L) و اثر عصاره جلبک دریایی و سالیسیلیک اسید در افزایش مقاومت به خشکی در مراحل مختلف رشد، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه جیرفت در سال ۱۳۹۹ انجام شد.روش پژوهش: تیمار خشکی در سه سطح ۱۰۰ درصد ظرفیت زراعی (شاهد)، ۵۰ درصد ظرفیت زراعی و ۳۵ درصد ظرفیت زراعی و فاکتوردوم پرایمینگ بذر و نشا ها شامل صفر (شاهد)، ۱ درصد حجمی عصاره جلبک، ۵/۳ درصدحجمی عصاره جلبک، ۱ میلی مولار سالیسیلیک اسید، ۲میلی مولار سالیسیلیک اسید و ترکیب عصاره جلبک و سالیسیلیک اسید، درنظرگرفته شد.یافته ها: نتایج پرایمینگ بذر نشان داد فاکتورهایی چون سرعت جوانه زنی، طول ریشهچه و ساقهچه و وزن ریشهچه و ساقهچه در اثر تیمارها در سطح احتمال ۱ درصد اختلاف معنیداری داشت و در تیمار تنش خشکی ۳۵ درصد ظرفیت زارعی پرایمینگ سالیسیلیک اسید با بهبود شش صفت نسبت به شاهد بهترین عملکرد را داشت. هم چنین نتایج محلول پاشی گیاهچه ها نشان داد بیش ترین وزن تر اندام های هوایی گیاهچه ها در تیمار ترکیبی عصاره جلبک به اضافه سالیسیلیک اسید حاصل شد.نتیجه گیری: نتایج کلی نشان می دهد که پرایمینگ و محلول پاشی با سالیسیلیک اسید بهتر از عصاره جلبک بر مقاومت به خشکی گیاه موثر بوده و البته تیمار هم زمان سالیسیلیک اسید و عصاره جلبک و تیمارهای ترکیبی عصاره جلبک با غلظت بالاتر توانسته اند در مرحله رویشی مقاومت گیاه به خشکی را افزایش دهند.
Keywords:
Authors
فائزه سمندری بحرآسمان
گروه مرتع و آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی، دانشگاه یزد، یزد، ایران. رایانامه: f.samandari۷۵@gmail.com
آناهیتا رشتیان
نویسنده مسئول، گروه مرتع و آبخیزداری، دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی، دانشگاه یزد، یزد، ایران. رایانامه: arashtian@yazd.ac.ir
آفاق تابنده ساروی
گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی، دانشگاه یزد، یزد، ایران. رایانامه: tabandeh@yazd.ac.ir
مجتبی سلیمانی ساردو
گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران. رایانامه: mojtaba.solaimani@ujiroft.ac.ir
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :