اثربخشی دارودرمانی و ترکیب دارودرمانی و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر اضطراب، نگرانی، اجتناب تجربه ای و سرسختی روان شناختی زنان مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 142
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_KRAP-24-2_018
تاریخ نمایه سازی: 3 مهر 1402
Abstract:
این پژوهش با هدف مقایسه اثربخشی دارودرمانی و ترکیب دارودرمانی و درمان ACT بر اضطراب، نگرانی، اجتناب تجربهای و سرسختی روانشناختی زنان مبتلا به GAD انجام شد. این پژوهش نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پسآزمون با گروههای آزمایش و کنترل بود. جامعه پژوهش را کلیه زنان مبتلا به GAD شهرستان فریدونشهر در تابستان ۱۳۹۶ تشکیل میدادند که از میان زنان مراجعه کننده به بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) این شهرستان، با نظر روانپزشک بخش و روانشناس بالینی تشخیص GAD گرفته بودند، تعداد ۳۰ نفر با روش نمونهگیری هدفمند بهعنوان نمونه انتخاب و با روش تصادفی در سه گروه مساوی (هر گروه ۱۰ نفر) جایگزین شدند. درمان دارویی برای هر دو گروه مداخله در یک دورهی حداقل ۸ هفتهای بود و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد برای یک گروه (ترکیبی) در ۸ جلسه یک ساعته بهصورت فردی صورت گرفت. پیش و پس از درمان، پرسش نامه اضطراب اشپیل برگر (Spielberger et al., ۱۹۸۳)، پرسش نامه نگرانی پنسیلوانیا (Meyer et al., ۱۹۹۰)، پرسش نامه اجتناب تجربی چندبعدی (Gámez et al., ۲۰۱۱) و پرسشنامه سرسختی روانشناختی (Kobasa et al., ۱۹۸۲) تکمیل شد. دادهها با استفاده از تحلیل کوواریانس و نرم افزار SPSS-۲۵ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که درمان داوریی و درمان ترکیبی در گروههای آزمایشی باعث کاهش نمرات نگرانی، اضطراب، اجتناب تجربهای و افزایش نمرات سخت رویی روانی شده است. همچنین، در متغیرهای اجتناب تجربهای و سخترویی روانی بین گروههای آزمایش و کنترل تفاوت معنیداری وجود داشت (۰۵/۰>P) و ترکیب دارودرمانی و درمان ACT اثربخشی بیشتری در این متغیرها داشت. با توجه به نتایج پژوهش حاضر، ترکیب دارودرمانی و درمان ACT اثربخشی بیشتری نسبت به دارودرمانی در کاهش علائم و ویژگیهای مرتبط با GAD در زنان دارد.
Keywords:
Authors
مهوش اکبری
کارشناس ارشد روان شناسی بالینی، دانشکده علوم انسانی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران
اکرم دهقانی
استادیار، گروه روان شناسی بالینی، دانشکده علوم انسانی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :