بررسی نوسانات الکترومغناطیس و ناپایداری های مربوطه در یک مغناطوپلاسمای کوانتومی الکترون-پوزیترون غیریکنواخت در اندرکنش با تب لیزری کوتاه
Publish place: The Physics Society Of Iran، Vol: 23، Issue: 1
Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 22
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PSI-23-1_003
تاریخ نمایه سازی: 4 مهر 1402
Abstract:
در این مقاله نوسانات الکترومغناطیس یک مغناطوپلاسمای کوانتومی غیر یکنواخت الکترون-پوزیترون در اندرکنش با تب کوتاه لیزری را، در تقریب بسامد کوتاه، در دو راستای موازی و عمود برجهت انتشار لیزر مورد بررسی قرار دادهایم. با توجه به بررسیها، امواج در جهت موازی بیشترین تاثیر را از نیروی اثرگذار لیزر دارند. تصحیحات کوانتومی باعث تغییر اندازه این نیرو شده و بنابراین باعث تغییر سرعت فاز و گروه این امواج و همچنین میزان ناپایداری آنها میشود. در جهت موازی، مقدار پارامترهای اولیه چگالی و سرعت شارهای به صورت مستقیم بر امواج موازی تاثیر میگذارند و تاثیر این امواج از میدان مغناطیسی خارجی فقط به واسطه حضور لیزر است. همچنین جذب تب لیزری در پلاسما باعث تقویت امواج پلاسمایی در جهت انتشار لیزر شده و باعث میرایی آنها در جهت مخالف این انتشار است، در حالیکه تقویت آن باعث میرایی امواج پلاسمایی در جهت انتشار تب لیزری شده و باعث رشد آنها در جهت مخالف میشود. امواج در جهت عمود علاوه بر تاثیر از مقادیر پارامترهای اولیه چگالی، سرعت شارهای و میدان مغناطیسی، تحت تاثیر اندازه گرادیانهای عرضی این کمیتها نیز هستند (در حالیکه این گرادیانها هیچ تاثیری بر روی امواج موازی ندارد). همینطور رفتار امواج در جهت عمود به صورت کامل به ازای حضور تک تک گرادیانهای عرضی و تغییر مقادیر آنها بررسی شده است. حضور هر کدام از این گرادیانها نوع رفتارموج را به صورت کامل میتواند تغییر دهد. همچنین بررسیها نشان داد که حضور گرادیانهای عرضی چگالی اولیه و یا سرعت شارهای هر کدام به تنهایی، نمیتواند امواج الکترومغناطیس را در جهت عمود راهاندازی کند؛ در حالی که گرادیان عرضی میدان مغناطیسی به تنهایی، عاملی برای راهاندازی امواج عمود است.
Keywords:
Authors
حسین زاهد
دانشکده فیزیک، دانشگاه صنعتی سهند، ۱۹۹۶-۵۱۳۳۵، تبریز
مریم اصغرزاده
دانشکده فیزیک، دانشگاه صنعتی سهند، ۱۹۹۶-۵۱۳۳۵، تبریز
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :