CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر استفاده همزمان اسید لاکتیک و پروبیوتیک (Lactobacillus acidophilus) بر برخی معیارهای رشد، کیفیت لاشه و خونی در ماهیان قزل آلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss)

عنوان مقاله: تاثیر استفاده همزمان اسید لاکتیک و پروبیوتیک (Lactobacillus acidophilus) بر برخی معیارهای رشد، کیفیت لاشه و خونی در ماهیان قزل آلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss)
شناسه ملی مقاله: JR_JAPU-12-2_009
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

محسن سلیمانی ایرائی - گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران.
حسین اورجی - نویسنده مسئول، گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران.
سکینه یگانه - گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
فرید فیروزبخش - گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران.
عبدالصمد کرامت - گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ، ساری ، مازندران، ایران

خلاصه مقاله:
رشد یک عامل بسیار مهم در بازدهی اقتصادی مزارع پرورش ماهی می باشد که افزایش آن می تواند به بهبود شرایط در استخرها بیانجامد. برای این منظور و در جهت بررسی اثرات هم افزایی سطوح مختلف اسید لاکتیک و پروبیوتیک (Lactobacillus acidophilus) بر عملکرد رشد، کیفیت لاشه و برخی فاکتورهای خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss) تعداد ۵۴۰ قطعه ماهی با متوسط وزن ۲/۱ ± ۴/۱۵گرم در ۹ تیمار با سه تکرار به مدت هشت هفته تحت تغذیه با جیره های آزمایشی شامل جیره غذایی استاندارد با و بدون اسید آلی و پروبیوتیک قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بیشترین میزان وزن نهایی، درصد رشد وزنی، رشد ویژه، بازدهی پروتئین و فاکتور وضعیت بصورت معنی داری در تیمارهای D۸ ( تغذیه شده با جیره حاوی پروبیوتیک با غلظت CFU/g ۱۰۷ و اسید لاکتیک به میزان ۱ درصد خوراک ) و D۹ (تغذیه شده با جیره حاوی پروبیوتیک با غلظت CFU/g ۱۰۹ و اسید لاکتیک به میزان ۱ درصد خوراک) و بخصوص در تیمار D۹ می باشد (۰۵/۰ < p). ضریب تبدیل در تیمار D۹ کمتر از سایر تیمارها ثبت گردید (۰۵/۰ < p). هیچ اختلاف معنی داری بین تیمارها در مقادیر چربی، پروتئین، خاکستر و رطوبت ثبت نگردید (۰۵/۰ ˃ p). میزان هماتوکریت و تعداد گلبولهای سفید در تیمار D۸ و D۹ بیشتر از سایر تیمارها بود (۰۵/۰ < p) ولی در مقادیر گلبول قرمز و هموگلوبین هیچ تفاوت معنی داری مشاهده نگردید (۰۵/۰ ˃ p).

کلمات کلیدی:
قزل آلای رنگین کمان, رشد, اسید لاکتیک, پروبیوتیک

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1770116/