CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬ بررسی رابطه بین فساد اداری و تعهد کارکنان با نقش میانجی رضایت شغلی در بین کارکنان شهرداری (مطالعه موردی: شهرداری بندرلنگه)

عنوان مقاله: ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬ بررسی رابطه بین فساد اداری و تعهد کارکنان با نقش میانجی رضایت شغلی در بین کارکنان شهرداری (مطالعه موردی: شهرداری بندرلنگه)
شناسه ملی مقاله: JR_JRMA-5-59_008
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

الهام فرخنده - کارشناس حقوقی شهرداری بندرلنگه، هرمزگان، ایران
غلامحسین شرفی پور - کارشناس بازرسی و پاسخگویی به شکایات شهرداری بندرلنگه، هرمزگان، ایران
بتول مرادی شهدادی - کارشناس امور مالی، شهرداری بندرلنگه، هرمزگان، ایران
فاطمه السادات علمی تهرانی - کارشناس روابط عمومی شهرداری بندرعباس، هرمزگان، ایران

خلاصه مقاله:
تعهد سازمانی به عنوان وابستگی عاطفی و روانی فرد به سازمان در نظر گرفته می شود که براساس آن فردی که بسیار متعهد است، هویت خود را از طریق سازمان تعیین کرده، در سازمان مشارکت می کند و درگیر می شود و از عضویت در سازمان لذت می برد. اگر نیروی انسانی، وفادار و سازگار با اهداف و ارزشهای سازمان باشد و فراتر از وظایف مقرر در شرح شغل فعالیت کند، عامل مهمی در اثربخشی سازمان محسوب می شود. وجود چنین نیرویی در سازمان، نه تنها موجب بالا رفتن سطح عملکرد و پایین آمدن نرخ غیبت، تاخیر و ترک خدمت می شود، بلکه وجهه و اعتبار سازمان را در اجتماع، مناسب جلوه می دهد و زمینه رشد و توسعه آن را فراهم می آورد. اما از جمله معضلات ریشه ای و اساسی جامعه ما در راستای توسعه فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی، ضعف تعهد سازمانی و تاثیری است که می تواند بر گرایش به فساد اداری داشته باشد. مبارزه با فساد اداری مستلزم تلاشی مستمر، طولانی و اصولی است. فساد، سوء استفاده از اختیارات دولتی برای کسب منافع شخصی یا خصوصی و پیشنهاد دادن، دریافت یا تقاضاهای هر چیز با ارزش برای تاثیرگذاری بر رفتار کارمند دولتی یا اداری در فرایند انجام کار یا قرارداد است.

کلمات کلیدی:
فساد اداری، کارکنان، شهرداری، بندر لنگه

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1772223/