بررسی تاثیر تیمار اسید آزلائیک بر محتوای ساپونین در گیاه باکوپا (.Bacopa monnieri L)

Publish Year: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 261

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MPSA15_024

تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1402

Abstract:

اخیرا گیاه باکوپا به طور گسترده برای ترکیبات گیاهی فعال دارویی و ساپونین های آن مورد توجه شایانی قرار گرفتهاست. ساپونین ها متابولیت های ثانویه ای هستند که در تمام قسمت های این گیاه یافت می شوند. این متابولیت ثانویه،گلیکوزیدهایی با وزن مولکولی بالا دارند که دارای گروه قندی متصل به تری ترپنوئید یا استروئید می باشند. اینمتابولیت ها خاصیت پاک کنندگی و در آب، خاصیت کف کنندگی پایدار دارند. الیسیتورها ترکیباتی با منشا زیستی و یاغیر زیستی (متیل جاسمونات، سالیسیلیک اسید، قارچ و...) هستند که باعث بیوسنتز و ذخیره بیشتر ساپونین هامی شوند. در این بررسی تاثیر اسید آزلائیک بر محتوای ساپونین گیاه باکوپا با غلظت های مختلف صفر، ۱۰ ، ۱۰۰ و۱۰۰۰ میکرومولار با روش های طیف سنجی نوری و کروماتوگرافی لایه نازک مورد بررسی قرار می گیرد.نتایج اینبررسی نشان داد بیشترین میزان محتوای ساپونین در غلظت ۱۰ میکرو مولار مشاهده شد. بعد از آن غلظت ۱۰۰۰ و۱۰۰ میکرومولار به ترتیب بیشترین تاثیر را بر میزان ساپونین در گیاهان باززا شده نشان دادند. بین غلظت های ۱۰ و۱۰۰۰ میکرو مولار از نظر آماری اختلاف معنی داری وجود نداشت. همچنین بین غلظت ۱۰۰ با ۱۰۰۰ میکرومولارنیز از نظر آماری اختلاف معنی داری وجود نداشت اما بین غلظت ۱۰ با ۱۰۰ میکرو مولار این اختلاف از نظر آماریمعنی دار شد.

Keywords:

محتوای ساپونین , تیمار زیستی و غیر زیستی , اسید آزلائیک , باکوپا

Authors

معصومه سالکی

گروه اصلاح نباتات، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران

غلامعلی رنجبر

گروه اصلاح نباتات، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران

علی پاکدین پاریزی

گروه مرکبات و گیاهان دارویی، پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران

حمید نجفی زرینی

گروه اصلاح نباتات، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران