CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی رابطه تحول در ادراک روانشناختی با توانمند سازی کارکنان شهرداری شیراز (مطالعه در حوزه معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی )

عنوان مقاله: بررسی رابطه تحول در ادراک روانشناختی با توانمند سازی کارکنان شهرداری شیراز (مطالعه در حوزه معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی )
شناسه ملی مقاله: HUMAN07_513
منتشر شده در ششمین کنگره ملی آنالیز داده ها در علوم انسانی در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

سیده راحله موسوی - ۱- کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، دانشگاه پیام نور، سمنان، ایران.
حبیب الله دانایی - ۲- استادیار و مدیر دانشگاه مدیریت و حسابداری، دانشگاه پیام نور، گرمسار، ایران.

خلاصه مقاله:
در این پژوهش بر اساس رویکرد روانشناختی ارائه شده توسط میشرا و اسپریتزر ، پنج متغیر ۱- معنی دار بودن ۲- شایستگی ۳- خود تعیینی ۴- تاثیر ۵- اعتماد نسبت به محیط کاری بررسی شده است . به عنوان هدف میزان تاثیر تحول ادراک روانشناختی بر این پنج متغیر ، به عنوان ملاک ارزیابی در کارکنان شهرداری شیراز اندازه گیری شده است تا بتوان عملکردهای مناسب د جهت تحول در ادراک روانشناختی کارکنان برای توانمند شدنشان را را اعمال کرد . تونمند ساز شامل تقویت مهارت کارکنان و ایجاد اعتماد به نفس در آنان نسبت به خودشان است. اتخاذ رویکردی کلی برای توانمند کردن کارکنان در هر موقعیتی مناسب نمی باشد و قبل از هر اقدامی باید کارکنان را به لحاظ روانی توانمند کردتا در آنان انگیزه درونی ایجاد کرد. روش مطالعه توصیفی-پیمایشی و کاربردی از نوع توسعه ای؛ و جامعه آماری کارکنان شهرداری شیراز می باشد. تعداد نمونه ها با استفاده از فرمول کوکران و تصحیح آن تعیین شده است. جمع آوری داده ها با استفاده از منابع چاپی و پرسشنامه بوده است. از دو پرسشنامه با عوان های جو توانمند سازی اسکات و ژاف و توانمند سازی روانشناختی اشپریتزر و میشرا برای تحقیق استفاده شده است . روایی و پایایی چه به صورت صوری و چه با آزمون تحلیل ماده، بالا تشخیص داده شدند. روش تحلیل دادها، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره بوده که در نرم افزار spss انجام گرفته. داده های متغیر مستقل ( ادراک روانشناختی ) و متغیر وابسته ( توانمند سازی روانشناختی ) بر اساس آزمون کالموگروف اسمیرنوف، نرمال بودند. با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون تمام فرضیه ها تایید گردید و با استفاده از رگرسیون چند متغیره معلوم شد که بعد فردی ادراک روانشناختی بیشتر ازدو بعد گروهی و سازمانی ادراک، بر توانمند سازی موثر بوده است. پس می توان برای توانمند شدن از جنبه روانشناختی، بر روی تحول در ادراکات روانشناختی مخصوصا در بعد فردی و گروهی و نهایتا سازمانی مانور داد.

کلمات کلیدی:
کلمات کلیدی: تحول در ادراک روانشناختی – توانمند سازی روانشناختی کارکنان- مدیریت – منابع انسانی.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1774573/