CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

آشنایی با منشا نقوش و عناصرطبیعی موجود در نگارگری و کاغذ ابری (با تاکید بر مرکب سازی و رنگ سازی نسخه‎های قرون۴ تا۶ هجری).

عنوان مقاله: آشنایی با منشا نقوش و عناصرطبیعی موجود در نگارگری و کاغذ ابری (با تاکید بر مرکب سازی و رنگ سازی نسخه‎های قرون۴ تا۶ هجری).
شناسه ملی مقاله: JR_JFAVAT-26-4_003
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

آرزو پوریایی - دانش آموخته ی کارشناسی ارشد پژوهش هنر
خشایار قاضی زاده - دکتری پژوهش هنر، عضو هیات علمی دانشکده هنر ، دانشگاه شاهد ،تهران.

خلاصه مقاله:
مسئله اصلی در این پژوهش شناخت منشا نقوش کاغذهای ابری و برخی عناصر طبیعی موجود در آثار نگارگری و ارتباط آن ها با مرکب ها و رنگ های قرون اولیه ایران اسلامی است، که منجر به درک شیوه های ساخت برخی عناصر طبیعی موجود در آثار نگارگری و کاغذهای ابری است. اهمیت این موضوع در احیاء شیوه‎های کهن است، زیرا ما در عرصه نگارگری و آثار قرون اولیه اطلاعات عینی در باب رنگ ها و شیوه های ساخت و ترکیبات مورد استفاده در آن ها نداریم. هدف پژوهش شناسایی منشا ساخت برخی عناصر و نقوش طبیعی موجود در آثار نگارگری و ارتباط آن با کاغذهای ابری قرون اولیه اسلامی است. سوال اصلی تحقیق این است که شیوه اجرای نقوش کوه ها در نگارگری ایرانی با شیوه ساخت کاغذ ابری چه رابطه ای دارد؟ روش انجام تحقیق به شیوه توصیفی- تحلیلی و شیوه جمع آوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای وآزمایشی بوده است. یافته های پژوهش نشان می دهد که منشا اولیه ساخت برخی عناصر طبیعی موجود در آثار نگارگری و کاغذهای ابری درشیوه های خاص مرکب سازی و رنگ سازی قرون اولیه و در نتیجه استفاده از آن ها در هنرهای قرون اولیه بوده است. به بیان دیگر کاغذهای ابری قرون هفتم به بعد الهام گرفته از رنگ های خاص و شیوه های به کار رفته در کوه ها، صخره ها و ابرها در آثار نگارگری بوده است.

کلمات کلیدی:
منشا نقوش, کاغذ ابری.. عناصرطبیعی. نگارگری. قرون ۴تا۶

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1775284/