CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

همراهی پلی مورفیسم ژن ICB-۱ rs۱۴۶۷۴۶۵ A>G در استعداد ابتلا به سرطان تیروئید

عنوان مقاله: همراهی پلی مورفیسم ژن ICB-۱ rs۱۴۶۷۴۶۵ A>G در استعداد ابتلا به سرطان تیروئید
شناسه ملی مقاله: JR_JBUMS-24-1_055
منتشر شده در در سال 1400
مشخصات نویسندگان مقاله:

مریم علیزاده - ۱.Department of Cellular and Molecular Biology, Faculty of Basic Sciences, Azarbaijan Shahid Madani University, Tabriz, I.R.Iran.
ناصر پولادی - ۱.Department of Cellular and Molecular Biology, Faculty of Basic Sciences, Azarbaijan Shahid Madani University, Tabriz, I.R.Iran.
محمدعلی حسینپور فیضی - ۲.Department of Animal Biology , Faculty of Natural Sciences, University of Tabriz, Tabriz, I.R.Iran.
رعنا مددی راد - ۱.Department of Cellular and Molecular Biology, Faculty of Basic Sciences, Azarbaijan Shahid Madani University, Tabriz, I.R.Iran.
سعیده امامی - ۲.Department of Animal Biology , Faculty of Natural Sciences, University of Tabriz, Tabriz, I.R.Iran.

خلاصه مقاله:
سابقه و هدف: مطالعات حاکی از آن است که پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی rs۱۴۶۷۴۶۵ ژن ICB-۱ در سرطان های سینه و تخمدان همراهی دارد. این مطالعه با هدف بررسی همراهی پلی مورفیسم ژن rs۱۴۶۷۴۶۵ A>G ICB-۱ در استعداد ابتلا به سرطان تیروئید انجام گرفت. مواد و روش ها: در این مطالعه موردی- شاهدی خون محیطی ۹۲ بیمار مبتلابه سرطان تیروئید مراجعه کننده به بیمارستان های تبریز و ۲۰۳ فرد سالم تهیه شد. پس از استخراج DNA به روش نمک اشباع، پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی rs۱۴۶۷۴۶۵ ژن ICB-۱ به روش TETRA-ARMS-PCR مورد بررسی قرار گرفت. سپس فراوانی آللی و ژنوتیپی گروه بیمار و کنترل ارزیابی و مقایسه گردید. یافته ها: در این مطالعه، فراوانی ژنوتیپی AA، AG و GG در گروه بیمار به ترتیب ۴/۳۴%، ۶۸/۴۷% و ۲۷/۱۷% و در گروه کنترل، ۴/۹۲%، ۵۵/۶۶% و ۳۹/۴۰% به دست آمد. فراوانی آللی A و G به ترتیب در گروه بیمار، ۳۸/۵۸% و ۶۱/۴۱% و در گروه کنترل، ۳۲/۷۵% و ۶۷/۲۴% محاسبه شد. در این مطالعه، ارتباط این پلی مورفیسم با برخی از خصوصیات بالینی و آسیب شناختی سرطان تیروئید شامل جنسیت، سن، نوع، درجه و اندازه تومور، درگیری غدد لنفی و سمت درگیر بررسی شد. نتیجه گیری: مطالعه نشان داد که ژنوتیپ های AG و GG دارای ارتباط معنی داری با ریسک ابتلا به تومورهای تیروئیدی در جمعیت مورد مطالعه هستند و همچنین این پلی مورفیسم ممکن است در تعیین خطر نسبی گسترش تومورهای تیروئیدی سهیم باشد.

کلمات کلیدی:
Thyroid Cancer, ICB-۱ Gene, Polymerase Chain Reaction., سرطان تیروئید, ژن ICB-۱, واکنش زنجیره ای پلیمراز.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1776745/