CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اثر تسلیم مبیع در زمان انتقال مالکیت اموال غیر منقول از منظر ماده ۶۲ قانون برنامه های دائمی احکام توسعه کشور

عنوان مقاله: اثر تسلیم مبیع در زمان انتقال مالکیت اموال غیر منقول از منظر ماده ۶۲ قانون برنامه های دائمی احکام توسعه کشور
شناسه ملی مقاله: JR_CLK-11-2_006
منتشر شده در در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

علی مراد خسروی - دانشجوی دکترای گروه حقوق خصوصی ، دانشکده حقوق ، واحد قشم ، دانشگاه آزاد اسلامی ، قشم ، ایران.
پوریا رضی - استادیارگروه حقوق ، دانشکده علوم انسانی ، واحد بندر عباس ، دانشگاه آزاد اسلامی ، بندر عباس ، ایران ( نویسنده مسئول).
علی رستمی فر - استاد یار گروه حقوق،دانشکده حقوق،واحد قشم ، دانشگاه آزاد اسلامی ، قشم ،ایران.

خلاصه مقاله:
عقد بیع از مهمترین و رایج ترین عقود در جامعه و نظام حقوقی ایران است. به دلیل نقش و اهمیتی که این عقد در روابط تجاری بین افراد جامعه دارد، پیوسته مورد توجه محققین و دانشمندان حقوقی قرار گرفته است. در مورد عقد بیع مباحث متعددی مطرح است که یکی از برجسته ترین آنها مبحث آثار عقد بیع منعقد شده که شامل تسلیم و زمان انتقال مالکیت می باشد. قانون مدنی ایران که برگرفته از منبع غنی فقه امامیه است زمان انتقال مالکیت مبیع را زمان انعقاد عقد بیع می داند و براساس مواد ۳۳۸ و ۳۳۹ و بند اول ماده ۳۶۲قانون مذکور و قاعده فقهی «المبیع یملک بالعقد» در لحظه وقوع عقد بیع مبیع را ملک مشتری و ثمن را ملک بایع می شناسد.به طور کلی قواعد حقوقی بر این مبنا قراردارد که زمان انتقال مالکیت زمان انعقاد قرارداد است و تسلیم مبیع نیز از آثار همین قرارداد است و البته در موارد استثنایی نیز با مواردی روبرو خواهیم شد که قبض مبیع یا ثمن، شرط صحت عقد است و در زمان تحقق شرط، مالکیت منتقل می شود لیکن بایستی توجه داشت که تسلیم مبیع از آثار عقد بیعی است که مالکیت مبیع در لحظه وقوع آن عقد صورت گرفته است و تسلیم مبیع لزوما از آثار انتقال مالکیت نیست به جز موارد استثنایی دیگری که در قانون مدنی قبض را شرط صحت عقد بیع دانسته اند.

کلمات کلیدی:
بیع, انتقال مالکیت, تسلیم, مبیع, اموال غیر منقول

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1778181/