CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی مقایسه ای میانکنش عصاره های آبی افدرا، پونه و اروانه با پروتئین های هیستونی در محیط برون تنی

عنوان مقاله: بررسی مقایسه ای میانکنش عصاره های آبی افدرا، پونه و اروانه با پروتئین های هیستونی در محیط برون تنی
شناسه ملی مقاله: JR_JBUM-24-0_004
منتشر شده در در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

الهام چمنی - Birjand CardioVascular Diseases Research Center, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran & Department of Biochemistry, Birjand University of Medical Sciences, Birjan, Iran.
روشنک ابراهیمی - Member of Student Research Committee, Faculty of Medicine, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.
اصغر زربان - Birjand CardioVascular Diseases Research Center, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.
ریحانه هوشیار - Cellular and Molecular Research Center, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: گیاهان دارویی افدرا، پونه و اروانه از دیرباز در درمان بسیاری از بیماری ها به کار می روند؛ اما تاکنون میانکنش آنها با اجزای سلولی و به ویژه پروتئین های هسته ای گزارش نشده است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی و مقایسه میانکنش عصاره های آبی به دست آمده از افدرا، پونه و اروانه با پروتئین های هیستونی بود. روش تحقیق: پروتئین های هیستونی تیپ ۲A، از شرکت سیگما خریداری و عصاره های آبی افدرا، پونه و اروانه نیز در آزمایشگاه تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تهیه شد. غلظت های مختلف از عصاره های این گیاهان ( μg/ml۸۰- ۰) با غلظت ثابتی از پروتئین های هیستونی انکوبه و سپس بررسی های اسپکتروسکوپی جذبی و طیف سنجی دورنگ نمایی انجام شد. یافته ها: عصاره آبی پونه، میزان جذب حداکثر پروتئین های هیستونی را در ۲۱۰ نانومتر افزایش داد؛ اما در غلظت بالا، کاهش در میزان جذب هیستون ها مشاهده شد. میزان جذب پروتئین های هیستونی در حضور عصاره های ابی افدرا و اروانه نیز تغییر نشان داد و میزان جذب پروتئین های هیستونی در غلظت های بالای افدرا به صفر رسید. بررسی های دورنگ نمایی حلقوی بیانگر تغییر ساختار پروتئین های هیستونی در حضور عصاره های آبی افدرا، پونه و اروانه بود که میزان اثر مشاهده شده برای عصاره آبی افدرا بیشتر از عصاره آبی پونه و اروانه بود. نتیجه گیری: عصاره های آبی افدرا، پونه و اروانه با پروتئین های هیستونی میانکنش می دهند و می توانند سبب تغییر ساختار پروتئین های هیستونی شوند که میزان اثر افدرا بیشتر از سایرین می باشد.

کلمات کلیدی:
Histone proteins, Ephedra, Nepeta, Hymenocrater., پروتئین های هیستونی, عصاره آبی, افدرا, پونه, اروانه

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1783321/