CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مقایسه تغییرات رادیولوژی ریه در سل ریوی اسمیر مثبت و اسمیر منفی

عنوان مقاله: مقایسه تغییرات رادیولوژی ریه در سل ریوی اسمیر مثبت و اسمیر منفی
شناسه ملی مقاله: JR_JBUM-19-1_005
منتشر شده در در سال 1391
مشخصات نویسندگان مقاله:

آزاده ابراهیم زاده - Department of Infectious Diseases, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.
علیرضا سعادت جو - Academic member of Faculty of Nursing and Midwifery,Birjand University of Medical Sciences Birjand, Iran
محمدرضا رضوانی - Department of Internal Medicine, Medical School, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: توبرکولوزیس یک عفونت مزمن ریوی است که یک سوم مردم دنیا را آلوده کرده است و در حال حاضر سبب ۲ میلیون مرگ و ۹ میلیون بیماری در سال میشود. یکی از تست های پاراکلینیکی کمک کننده در تشخیص سل ریوی در کنار اسمیر، رادیوگرافی ریه میباشد. رادیوگرافی در بیماران مسلول اسمیر منفی که اکثرا در تشخیص، با تاخیر صورت میگیرد، میتواند کمک کننده باشند. در این مطالعه، تغییرات رادیولوژی در دو گروه بیماران مسلول اسمیر مثبت و اسمیر منفی با هم مقایسه شدهاند. روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی گذشته نگر، از میان ۳۷۶ نفر بیمار که در طی سال های ۸۰- ۸۵ با تشخیص قطعی سل ریوی به مرکز بهداشت بیرجند ارجاع شده بودند، صد نفر که بر اساس معیارهای تعاریف سازمان بهداشت جهانی اسمیر مثبت بودند، انتخاب شدند. سپس از میان بیماران اسمیر منفی، صد نفر که از نظر مشخصات دموگرافیک با بیماران اسمیر مثبت همسان بودند، انتخاب گردیدند. از همه آنها یک گرافی ریه گرفته و توسط یک نفر متخصص رادیولوژی تفسیر شد. آزمایشات خلط کلیه بیماران، در آزمایشگاه مرجع مرکز بهداشت توسط یک نفر انجام شد. نتایج حاصله با استفاده از جداول توزیع فراوانی و آمار توصیفی، با استفاده از نرمافزار SPSS (ویرایش ۱۵) و آزمون های آماری کایدو تجزیه و تحلیل شد. یافته ها: بر اساس نتایج این مطالعه، بجز انفیلتراسیون رتیکولوندولر، فراوانی نسبی سایر یافته های رادیوگرافیک در گروه اسمیر مثبت بیشتر از اسمیر منفی بود که فقط در متغییرهای کلسیفیکاسیون، پهن شدن مدیاستن، انفیلتراسیون Patchyو آدنوپاتی ناف ریه، این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود (۰۵/۰P<). نتیجه گیری: با توجه به نتایج مطالعه، با وجود آنکه تغییرات رادیوگرافی در تشخیص سل ریوی قطعی نیست، اما همراه علائم بالینی و اسمیر خلط، کمک کننده میباشد.

کلمات کلیدی:
Tuberculosis, Positive smear, Negative smear, Radiologic finding, سل ریوی, اسمیر مثبت, اسمیر منفی, تغییرات رادیولوژیک

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1783514/