CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر درمان با عصاره آبی گیاه زرشک بر تغییرات سطح سرمی آدیپونکتین و پروفایل لیپیدی در موش های نر دیابتی

عنوان مقاله: تاثیر درمان با عصاره آبی گیاه زرشک بر تغییرات سطح سرمی آدیپونکتین و پروفایل لیپیدی در موش های نر دیابتی
شناسه ملی مقاله: JR_JBUM-21-1_003
منتشر شده در در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

مینا همتی - Department of Biochemistry,Faculty of Medicine, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran
سمیه اصغری - Member of Student Research Committee, School of Paramedicine, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.
الهام ظهوری - Member of Student Research Committee, School of Paramedicine, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: دیابت، از شایع ترین بیماریهای غدد در جهان است که با اختلال در متابولیسم گلوکز و چربی همراه است. آدیپونکتین، پروتئین اختصاصی مترشحه از بافت چربی است و بر اساس تحقیقات انجام شده، بر روی برخی از عوامل موثر در دیابت تاثیر می گذارد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی تاثیر درمان با عصاره آبی زرشک، بر تغییرات سطح سرمی آدیپونکتین و پروفایل لیپیدی در موش های نر دیابتی بود. روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، رات ها، به وسیله تزریق درون صفاقی استرپتوزوسین (STZ)، دیابتی شده و به مدت ۱۴ روز تحت درمان خوراکی با عصاره آبی گیاه زرشک با دوزهای ۱۰۰ و mg/kg۲۵ قرار گرفتند؛ همچنین، دو گروه دیابتی و کنترل سالم نیز در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند. پس از طی دوره درمان، با استفاده از خون گیری از قلب، سطح سرمی آدیپونکتین و سطوح سرمی گلوکز، تری گلیسرید، کلسترول تام، HDL، VLDL و LDL در گروه های دیابتی کنترل، دیابتی دریافت کننده عصاره و گروه کنترل سالم اندازه گیری شد و نتایج، با استفاده از نرم افزار SPSS (ویرایش ۱۶) و با کمک آزمون آماری One way ANOVA و پس آزمون توکی، مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته ها: آنالیز داده ها نشان داد که مصرف هر دو دوز خوراکی زرشک در موش های دیابتی، کاهش معنی داری را در سطح سرمی تری گلیسرید، گلوکز وVLDL سبب می شود (۰۱۲/۰P=)؛ همچنین عصاره زرشک با هر دو دوز به کار رفته، باعث افزایش معنی داری در سطح سرمی آدیپونکتین در موش های دیابتی تحت درمان شد (۰۱۴/۰P=). نتیجه گیری: مصرف خوراکی عصاره آبی زرشک، برای کاهش تری گلیسرید و گلوکز خون و درمان دیابت موثر است. ممکن است زرشک از طریق افزایش سطح سرمی آدیپونکتین، در تنظیم متابولیسم چربی ها نقش داشته باشد.

کلمات کلیدی:
Diabetes, Adiponectin, Berberis vulgaris, Lipid profile, دیابت؛ آدیپونکتین؛ پروفایل لیپید؛ عصاره آبی میوه زرشک

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1783638/