بررسی تاثیرات ایمیدین بر روی هیستومورفومتری بیضه در موش های سوری تیمار شده با سیکلو فسفامید
Publish Year: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 165
This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-24-122_029
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
Abstract:
سابقه و هدف: با توجه به اثرات مخرب سیکلوفسفامید به عنوان یک داروی رایج در شیمی درمانی بر ساختار بیضه، این مطالعه با هدف تایین اثر حفاظتی ایمیدین بر ساختار بافتی لوله های اسپرم ساز و تستوسترون موش های سوری بالغ در معرض سیکلوفسفامید انجام شد.
مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی، از ۶۰ قطعه موش سوری نر بالغ در ۶ گروه استفاده شد که گروه کنترل سرم فیزیولوژی، گروه دوم سیکلوفسفامید با دوز mg/kg/day۱۲، گروه سوم دریافت کننده ایمیدین با دوز µg/kg/day ۱۱۱، گروه چهارم ایمیدین در دو دوز در دو نوبت µg/kg/day ۲۲۲، گروه پنجم سیکلوفسفامید و ایمیدین تک دوز و گروه آخر سیکلوفسفامید و ایمیدین را در دو دوز دریافت کردند. پس از ۳۵ روز موش ها کشته شدند. آنالیز بافت شناسی بافت بیضه انجام گرفت و سطح سرمی تستسترون اندازه گیری شد.
یافته ها: در گروه سیکلوفسفامید مطالعات بافت شناسی بیانگر این است که درصد لوله های اسپرم ساز با تمایز مثبت لوله ای (۹۷/۲±۹۷/۳۷) و ضریب جایگزینی (۶۴/۰±۵۰/۱۸) و روند اسپرماتوژنز (۲/۲±۷۴/۴۳) به طور قابل توجهی کم تر از گروه کنترل و ایمیدین بوده است. در حالی که استفاده هم زمان سیکلوفسفامید با ایمیدین باعث کاهش عوارض سیکلوفسفامید شد (۰۵/۰p<).
استنتاج: نتایج حاضر نشان می دهد که سیکلوفسفامید می تواند باعث آسیب بافت بیضه گردد، اما ایمیدین به طور موثری از طریق مهار فرآیندهای اکسیداتیو باعث از بین رفتن این عوارض می شود.
Keywords:
Cyclophosphamide , histological , Imedeen , mice , testis , سیکلوفسفامید , بافت شناسی , ایمیدین , موش سوری , بیضه
Authors
یاسین رضازاده
Veterinary Student, Faculty of Veterinary, Islamic Azad University, Urmia Branch, Urmia,Iran
عباس احمدی
Assistant Professor, Department of Basic Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Urmia University, Urmia, Iran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :