رابطه سطح لپیید های پس از غذا با نسبت دور کمر به باسن و انسولین در بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک
عنوان مقاله: رابطه سطح لپیید های پس از غذا با نسبت دور کمر به باسن و انسولین در بیماران مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک
شناسه ملی مقاله: JR_JMUMS-21-85_007
منتشر شده در در سال 1390
شناسه ملی مقاله: JR_JMUMS-21-85_007
منتشر شده در در سال 1390
مشخصات نویسندگان مقاله:
مریم جوادیان
زهرا بصیرت
مهرداد کاشی فرد
خلاصه مقاله:
مریم جوادیان
زهرا بصیرت
مهرداد کاشی فرد
سابقه و هدف : سندرم تخمدان پلی کیستیک یک اختلال شایع آندوکرین همراه با اختلالات لیپید می باشد که با افزایش ریسک بیماری های قلبی- عروقی و چاقی مرکزی همراه می باشد. این مطالعه با هدف تعیین رابطه لیپید پس از غذا با نسبت دور کمر به باسن و انسولین در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک و مقایسه آن با گروه کنترل انجام شده است.
مواد و روش ها : این مطالعه مورد- شاهدی بر روی ۲۰ خانم مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک و ۲۰ نفر کنترل سالم که از نظر سن یکسان و از نظر شاخص توده بدنی بین ۲kg / m ۲۰ تا ۲kg / m ۲۳ بودند، در مرکز ناباروری فاطمه الزهرا بابل انجام شده است. نسبت دور کمر به دور باسن محاسبه شد و سطح تری گلیسرید، کلسترول، HDL ناشتا و پس از غذا، انسولین و تست تحمل گلوکز اندازه گیری شد و در دو گروه مورد مقایسه قرار گرفت.
یافته ها : زنان مبتلا به تخمدان پلی کیستیک سطوح بالاتری از تری گلیسرید پس از غذا (mg/dl۵/۱۲۱±۶/۲۰۳ در مقابل mg/dl ۵/۴۱±۷/۱۱۷، ۰۱۸/۰p=)، کلسترول پس از غذا (mg/dl ۹/۳۶±۱/۲۱۰ در مقابل mg/dl ۲۹±۹/۱۶۹، ۰۰۱/۰p=)، قند خون ناشتا (mg/dl ۷/۱۱±۶/۹۱ در مقابل mg/dl ۲/۱۴±۸/۸۱، ۰۲۳/۰p= )، انسولین (ÏÜ/ml۲/۲۵±۷/۱۳۱ در مقابل ÏÜ/ml ۱۸±۲/۷۵، ۰۳۳/۰p=) و نسبت دور کمر به دور باسن (۰۶/۰±۸۷/۰ در مقابل ۱۴/۰±۷۴/۰، ۰۰۱/۰p=) در مقایسه با گروه کنترل داشتند . در حالت ناشتا نیز تری گلیسرید (mg/dl ۹/۶۸±۱/۱۵۸ در مقابل mg/dl ۹/۳۵±۱۱۸، ۰۲۹/۰p=) و کلسترول (mg/dl ۶/۳۲±۹/۱۸۹ در مقابل mg/dl ۲۵±۱۵۴، ۰۰۰/۰p=) در بیماران بیشتر از گروه کنترل بود. بین سطح لیپیدهای اندازه گیری شده با سطح انسولین و نسبت دور کمر به باسن همبستگی معنی دار وجود نداشت.
استنتاج : سطوح تری گلیسرید و کلسترول ناشتا و پس از غذا و انسولین در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک بیشتر از زنان نرمال بود و به نظر می رسد نسبت دورکمر به باسن و سطح انسولین بر این ارتباط تاثیرگذار نبوده است.
کلمات کلیدی: Polycystic ovary syndrome, postparandial lipid, waist-to-hip ratio, insulin level, glucose tolerance test, سندرم تخمدان پلی کیستیک، لیپید پس از غذا، نسبت دور کمر به دور باسن، سطح انسولین، تست تحمل گلوکز
صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1791143/