CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اثر میانجی گری یادگیری سازمانی در رابطه بین مدیریت دانش با توانمند سازی کارکنان (مورد مطالعه: کارکنان اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی)

عنوان مقاله: اثر میانجی گری یادگیری سازمانی در رابطه بین مدیریت دانش با توانمند سازی کارکنان (مورد مطالعه: کارکنان اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی)
شناسه ملی مقاله: JR_IJPA-8-3_002
منتشر شده در در سال 1396
مشخصات نویسندگان مقاله:

ابراهیم رحیمی - دکتری مدیریت منابع انسانی، عضو هیات علمی دانشگاه فنی و حرفه ای، مدرس دانشگاه پیام نور استان مرکزی.
نجیبه عباسی رستمی - دانش آموخته کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، دانشگاه اصفهان
فرانک صفری شاد - دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی، دانشگاه یزد
مهدی نوروزی - دکتری فلسفه تعلیم و تربیت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک

خلاصه مقاله:
زمینه: توانمندسازی یکی از راههای بسیار مهم و کارآمد برای ارتقای عملکرد کارکنان در سازمان محسوب می شود. هدف: هدف از پژوهش حاضر مطالعه و بررسی تاثیر مدیریت دانش بر توانمندسازی با در نظر گرفتن نقش میانجی یادگیری سازمانی است. روش: این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر شیوه ی گردآوری داده ها، توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش، کارکنان اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی به تعداد ۲۵۰ نفر می باشد. حجم نمونه به وسیله فرمول کوکران ۸۲ تعیین شد. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه مدیریت دانش لاوسون (۲۰۰۳) ؛ یادگیری سازمانی گومژ و همکاران (۲۰۰۵) و توانمندسازی اسپریتزر و میشرا ( ۱۹۹۲) استفاده شده است. برای بررسی روایی ابزار سنجش از روایی سازه و برای بررسی پایایی آن از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق مدل یابی معادلات ساختاری با کمک نرم افزار Smart-PLS انجام شد. یافته ها: یافته های حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که مدیریت دانش تاثیری مستقیم بر توانمندسازی و یادگیری سازمانی دارد. همچنین یافته ها نشان داد که مدیریت دانش تاثیری غیرمستقیم بر توانمندسازی از طریق یادگیری سازمانی دارد. نتیجه گیری: بر اساس یافته های پژوهش، مدیران می توانند از طریق مدیریت دانش و یادگیری سازمانی، زمینه توانمندسازی کارکنان را فراهم آورند.

کلمات کلیدی:
مدیریت دانش, تسهیم دانش, انتقال و یکپارچه سازی دانش, یادگیری سازمانی, توانمند سازی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1794416/