CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارتقای رفتار شهروندی سازمانی و رضایت شغلی کارکنان در پرتو اعتماد سازمانی (مورد مطالعه: کارکنان ادارات دولتی شهرستان مهاباد)

عنوان مقاله: ارتقای رفتار شهروندی سازمانی و رضایت شغلی کارکنان در پرتو اعتماد سازمانی (مورد مطالعه: کارکنان ادارات دولتی شهرستان مهاباد)
شناسه ملی مقاله: JR_IJPA-7-4_002
منتشر شده در در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

شاروخ سلطانی - دانشجوی دکتری، گروه مدیریت دولتی، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی، قزوین، ایران.
سلیمان ایران زاده - دانشیار، گروه مدیریت، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.

خلاصه مقاله:
زمینه: امروزه اهمیت داشتن کارکنانی با رضایت شغلی بالا و کارکنانی که از وظایف معمول خود فراتر رفته و رفتار شهروندی سازمانی از خود بروز می دهند، بر همگان واضح است. لذا برای دستیابی به این مهم، اعتماد سازمانی می تواند کارساز باشد. هدف: بررسی تاثیر اعتماد سازمانی بر رضایت شغلی نیروی انسانی و رفتار شهروندی سازمانی می باشد. روش ها: این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر روش از نوع تحقیقات توصیفی همبستگی است. جامعه آماری پژوهش شامل ۸۰۰ نفر از کارکنان ادارات دولتی شهرستان مهاباد است. گردآوری داده ها از طریق پرسشنامه های استاندارد از ۲۶۰ نفر صورت گرفت، که با استفاده از فرمول کوکران بدست آمد. یافته ها: اعتماد سازمانی بر رفتار شهروندی سازمانی تاثیر مثبت ومعنادار دارد ( ۵۲۸/۲۲۲=F در سطح معناداری ۰۰۰/۰)؛ اعتماد سازمانی بر رضایت شغلی نیروی انسانی تاثیر مثبت ومعنادار دارد (۳۹۳/۳۳۷=F در سطح معناداری ۰۰۰/۰)؛ با توجه به ضرایب استاندارد شده، از میان ابعاد اعتماد سازمانی، بیشترین سهم در تبیین رفتار شهروندی سازمانی را اعتماد عمودی (۳۳۸/۰)  و بیشترین سهم در تبیین رضایت شغلی کارکنان را اعتماد افقی (۳۷۳/۰) دارا است. نتیجه گیری: نتایج تحقیق نشان داد که اعتماد سازمانی توانایی ارتقای رفتار شهروندی سازمانی و رضایت شغلی کارکنان را دارا است.

کلمات کلیدی:
اعتماد سازمانی, اعتماد عمودی, اعتماد افقی, اعتماد نهادی, رضایت شغلی, رفتار شهروندی سازمانی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1794458/