CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

رابطه امنیت شغلی با رفتار سیاسی با نقش میانجی رفتار شهروندی سازمانی (مطالعه موردی: کارکنان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری)

عنوان مقاله: رابطه امنیت شغلی با رفتار سیاسی با نقش میانجی رفتار شهروندی سازمانی (مطالعه موردی: کارکنان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری)
شناسه ملی مقاله: JR_IJPA-7-3_006
منتشر شده در در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

حمید رضا بهرامی - استادیار، گروه مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نراق، مرکزی، ایران
معصومه داستانی - دانشجوی دکتری، گروه مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان، اصفهان، ایران
زهرا پور امینی - دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه مدیریت دولتی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: از آنجائیکه امنیت شغلی بر بیشتر متغیرهای سازمانی از جمله رضایت شغلی، رفتار شهروندی سازمانی، تعهد سازمانی، رفتار سیاسی کارکنان تاثیر گذاشته و از ین طریق به افزایش کارآیی و اثربخشی سازمان کمک می کند، این پژوهش با هدف بررسی رابطه بین امنیت شغلی با رفتار سیاسی با نقش میانجی رفتار شهروندی سازمانی در میان کارکنان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری انجام شده است. روش: پژوهش حاضر از جمله تحقیقات کاربردی و بر حسب روش توصیفی است. جامعه آماری مورد مطالعه تمامی کارکنان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به تعداد ۶۵۰ نفر می باشد و نمونه مورد بررسی از طریق فرمول کوکران به تعداد ۲۴۱ نفر محاسبه گردیده است. به منظور گردآوری داده ها از پرسشنامه های استاندارد استفاد شد. گویه های سنجش امنیت شغلی از پرسشنامه نیسی و محمودیان (۱۳۷۹)، گویه های سنجش رفتار سیاسی از پرسشنامه رفتارهای سیاسی ای. جی. دوبرین (۱۹۷۸) و گویه های سنجش رفتار شهروندی سازمانی از پرسشنامه ویلیام و اندرسون (۱۹۹۱) استخراج شده است. یافته ها: روش الگو سازی معادلات ساختاری با کمک نرم افزار آموس نشان داد که بین امنیت شغلی با رفتار شهروندی رابطه مستقیمی وجود دارد. امنیت شغلی دارای ضریب تاثیر بالایی (۶۹/۰) بر روی رفتار شهروندی سازمانی است و این مطلب نشان از اهمیت بالای امنیت شغلی کارکنان در اثرگذاری بر رفتارشهروندی می باشد. نتایج این تحقیق همچنین نشان داد که بین رفتار شهروندی و رفتار سیاسی رابطه منفی وجود دارد بدین صورت که رفتار شهروندی با ضریب ۷۸/۰- بر رفتار سیاسی تاثیر می گذارد که نشان از ضریب تاثیر بالای رفتار شهروندی بر رفتار سیاسی می باشد. با توجه به ضریب تاثیر بالای امنیت شغلی بر رفتار شهروندی و همچنین رفتار شهروندی بر رفتار سیاسی، نتایج این تحقیق نشان از وجود رابطه بین امنیت شغلی و رفتار سیاسی نیز دارد. این رابطه بصورت غیر مستقیم و از طریق رفتار شهروندی گزارش شده است. نتیجه گیری: با توجه به تاثیر بالای امنیت شغلی بر رفتار سیاسی، لازم است مدیران با تقویت رفتار شهروندی به این مهم دست یابند و رفتارهای سیاسی را مدیریت نمایند.

کلمات کلیدی:
امنیت شغلی, رفjار سیاسی و رفتار شهروندی سازمانی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1794466/