مقایسه ی میزان اثربخشی هیپنوتراپی شناختی رفتاری گروهی و درمان شناختی رفتاری گروهی بر افزایش عزت نفس نوجوانان
Publish place: Journal of Fundamentals of Mental Health، Vol: 15، Issue: 59
Publish Year: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 74
This Paper With 11 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JFMH-15-59_004
تاریخ نمایه سازی: 8 آبان 1402
Abstract:
مقدمه: پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی هیپنوتراپی شناختی رفتاری گروهی و درمان شناختی رفتاری گروهی بر افزایش عزت نفس نوجوانان انجام پذیرفت. روش کار: جامعه ی آماری این کارآزمایی بالینی شامل تمام نوجوانان پسر ساکن در مدارس شبانه روزی شهرستان تایباد در سال تحصیلی ۹۱-۱۳۹۰ بودند که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. از ۲۵۰ نفر از نوجوانان ساکن در یک مرکز شبانه روزی ، پرسش نامه ی عزت نفس کوپر-اسمیت به عمل آمد و با توجه به نمره ی عزت نفس پایین تر از ۲۳، ۳۰ نفر انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمون و یک گروه شاهد جایگزین شدند. سپس گروه های آزمون به مدت ۲ ماه (در هر هفته یک جلسه ی ۲ ساعتی) تحت درمان هیپنوتراپی شناختی رفتاری و درمان شناختی رفتاری قرار گرفتند و گروه شاهد هیچ آموزشی دریافت نکرد. بعد از اتمام دوره جهت بررسی میزان تغییر در عزت نفس، مجددا آزمون مذکور به عنوان پس آزمون در همه ی افراد اجرا گردید. داده ها با کمک نرم افزار SPSS نسخه ی ۱۹، آمار توصیفی، تحلیل کوواریانس و آزمون تعقیبی بن فرونی تحلیل گردیدند. یافته ها: تحلیل آزمون کوواریانس نشان داد که نمرات عزت نفس در گروه های آزمون در مقایسه با شاهد افزایش معنی داری داشته است (۰۱/۰P<) اما هیپنوتراپی شناختی رفتاری منجر به افزایش بیشتر، اما غیر معنی دار عزت نفس نسبت به درمان شناختی رفتاری گروهی شد. نتیجه گیری: هیپنوتراپی شناختی رفتاری و درمان شناختی رفتاری گروهیمی توانند عزت نفس نوجوانان را افزایش دهند اما بین این دو تفاوت معنی داری دیده نشد.
Keywords:
Authors
مرتضی بادله
کارشناسی ارشد روان شناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تربت جام
مهدی فتحی
استادیار گروه بیهوشی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
حمیدرضا آقامحمدیان شعرباف
استاد گروه روان شناسی، دانشگاه فردوسی مشهد
محمد تقی بادله
کارشناسی ارشد روان شناسی بالینی و کارشناسی ارشد بی هوشی، کارشناسی ارشد آموزش زبان انگلیسی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان
نقی استادی
کارشناسی ارشد روان شناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تربت جام
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :