CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی درصد سلول های کشنده طبیعی شبه لنفوسیت T در خون محیطی مواجههیافتگان با سولفور موستارد (مدتزمان طولانی بعد از مواجهه)

عنوان مقاله: بررسی درصد سلول های کشنده طبیعی شبه لنفوسیت T در خون محیطی مواجههیافتگان با سولفور موستارد (مدتزمان طولانی بعد از مواجهه)
شناسه ملی مقاله: JR_DMED-24-6_004
منتشر شده در در سال 1395
مشخصات نویسندگان مقاله:

مریم رجب نیا چناری - دانشآموخته کارشناسیارشد ایمونولوژی، دانشکده پزشکی شاهد، تهران، ایران
طوبی غضنفری - استاد، دکتری ایمنی شناسی، مرکز تحقیقات تنظیم پاسخ های ایمنی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
محمدمهدی نقی زاده - کارشناسیارشد آمار زیستی، مرکز تحقیقات بیماری های غیرواگیر، دانشگاه علومپزشکی فسا، فارس، ایران
سقراط فقیه زاده - استاد، دکتری آمار زیستی، مرکز تحقیقات تنظیم پاسخ های ایمنی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران

خلاصه مقاله:
مقدمه و هدف: سلول های کشنده طبیعی شبه T (NKT) جمعیتی از سلول های T هستند که ویژگی هایی از سلول های NK را بروز می دهند. این سلول ها علاوه بر اعمال اجرایی نقش مهمی در تنظیم پاسخ های ایمنی دارند. نقش این سلول ها در افراد مواجهه یافته با سولفورموستارد به خوبی روشن نشده است. هدف این مطالعه بررسی درصد سلول های NKT در خون محیطی افراد مواجهه یافته نسبت به کنترل و ارتباط آن با عوارض ریوی می باشد. مواد و روش ها: از ۷۷ فرد مواجهه یافته با سولفورموستارد با عوارض ریوی و ۶۲ داوطلب سالم بدون هیچ شواهد کلینیکی به عنوان کنترل دعوت شد. اسپیرومتری انجام شد و شرکت کنندگان براساس طبقه بندی ابتکار جهانی برای بیماری انسدادی مزمن ریه (GOLD) به چهار گروه نرمال، خفیف متوسط، شدید و بسیار شدید تقسیم شدند. همچنین درصدNKT (CD۳+ CD۱۶/۵۶+) خون محیطی در مواجهه یافتگان و گروه کنترل به روش فلوسایتومتری بررسی شد. نتایج: افزایش معنی دار در درصد سلول هایNKT  در گروه مواجهه یافته نسبت به کنترل وجود داشت. همچنین براساس طبقه بندی GOLD، درصد سلول های NKT یک تفاوت معنی دار در افراد مواجهه یافته شدید در مقایسه با گروه کنترل نشان داد. نتیجه گیری: این سلول ها توانایی مهاجرت به ریه را دارند، بنابراین این سلول های سایتوتوکسیک که ما در خون محیطی این بیماران شناسایی کرده ایم، ممکن است منعکس کننده وضعیت این سلول ها در ریه باشد. اگرچه مطالعات بیشتری در ریه ضروری است.

کلمات کلیدی:
سولفورموستارد, سلول کشنده طبیعی شبه لنفوسیت T, فلوسایتومتری, سلول های تک هسته ای خون محیطی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1799869/