CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

رابطه ی مولفه های مدیریت دانش و هوش سازمانی در دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

عنوان مقاله: رابطه ی مولفه های مدیریت دانش و هوش سازمانی در دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
شناسه ملی مقاله: JR_HIM-8-5_008
منتشر شده در در سال 1390
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمود کیوان آرا - دانشیار، جامعه شناسی پزشکی، مرکز تحقیقات علوم اجتماعی سلامت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.
علی یزدخواستی - استادیار، مدیریت آموزشی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران.
سوسن بهرامی - دکتری تخصصی، مدیریت آموزشی، مرکز تحقیقات مدیریت و اقتصاد سلامت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
یوسف مسعودیان - کارشناس، مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، مرکز تحقیقات مدیریت و اقتصاد سلامت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران.

خلاصه مقاله:
مقدمه: در دنیای امروزی بخش اعظمی از کارها و فعالیت های ما مبتنی بر اطلاعات است و زمان کمتری برای کسب تجربه و به دست آوردن دانش صرف می شود. در این شرایط، سازمان ها بر اساس میزان دانش خود با یکدیگر به رقابت می پردازند و در این میان، مدیریت دانش با در اختیار داشتن ابزارهای لازم، فرصت خوبی برای به سازی عملکرد منابع انسانی و نیز مزایای رقابتی ایجاد می کند. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه ی مولفه های مدیریت دانش و هوش سازمانی در دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به انجام رسید. روش بررسی: نوع پژوهش توصیفی- همبستگی است. جامعه ی آماری این مطالعه شامل کل کارکنان دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (۳۸۰ نفر) در سال ۸۹-۱۳۸۸ بود و یک نمونه ی ۱۳۰ نفری با روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی انتخاب شد. ابزار تحقیق شامل پرسش نامه ی محقق ساخته ی مدیریت دانش و پرسش نامه ی استاندارد هوش سازمانی Albrecht بود. جهت تعیین روایی پرسش نامه ها از روایی صوری و محتوایی استفاده شد و پایایی آن ها بر اساس Cronbach's alpha (۸۶/۰ = ۱r و ۹۲/۰ = ۲r) محاسبه گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار ۱۶SPSS و در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی صورت گرفت. یافته ها: میزان مولفه های مدیریت دانش و نیز مولفه های هوش سازمانی، کمتر از سطح متوسط بود و همبستگی معنی دار بین نمرات مولفه های مدیریت دانش و مولفه های هوش سازمانی مشاهده شد. همچنین اختلاف میانگین مولفه های مدیریت دانش و هوش سازمانی بر حسب ویژگی های دموگرافیک در سطح ۰۵/۰ ≥ P معنی دار بود. نتیجه گیری: به کارگیری دانش به روز، توزیع، تبادل و به اشتراک گذاری دانش و آگاهی از عوامل محیطی و نیز حفظ بقا و حیات، زمینه ساز ایجاد هوش سازمانی در دانشگاه ها می باشد. واژه های کلیدی: مدیریت دانش؛ هوش؛ دانشکده.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1800648/