CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ارزیابی اثربخشی آموزش های رشته فرماندهی و مدیریت انتظامی دانشگاه علوم انتظامی امین (موردمطالعه: دانش آموختگان دوره ۲۷ دانشکده فرماندهی و ستاد)

عنوان مقاله: ارزیابی اثربخشی آموزش های رشته فرماندهی و مدیریت انتظامی دانشگاه علوم انتظامی امین (موردمطالعه: دانش آموختگان دوره ۲۷ دانشکده فرماندهی و ستاد)
شناسه ملی مقاله: JR_SIJRL-1402-64_006
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

روح اله سالار - استادیار گروه علوم تربیتی دانشگاه جامع علوم انتظامی امین فراجا (نویسنده مسئول)
رضا بیرانوند - استادیار گروه حقوق دانشگاه جامع علوم انتظامی امین فراجا
حسین بجانی - عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم انتظامی و مطالعات اجتماعی ناجا
حمید واحدی - دانش آموخته کارشناسی ارشدرشته فرماندهی و مدیریت انتظامی دانشگاه جامع علوم انتظامی امین فراجا.

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: ارزیابی و بررسی میزان اثربخشی برنامه های آموزشی، یکی از مهم ترین مراحل برنامه ریزی و اجرای دوره های آموزشی است. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی اثربخشی آموزش های رشته فرماندهی و مدیریت انتظامی دانشگاه علوم انتظامی امین انجام شد.روش: تحقیق ازنظر هدف، کاربردی و برحسب نحوه گردآوری داده ها، توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق، دانش آموختگان دوره ۲۷ و فرماندهان آن ها هرکدام به تعداد ۴۸ نفر است و از روش نمونه گیری به صورت تمام­شمار استفاده شده است. برای گردآوری داده ها از پرسش­نامه واکنش، رفتار از منظر دانشجویان و فرماندهان استفاده شد. برای ارزیابی یادگیری دانشجویان، نمرات و کارنامه آن ها مورد بررسی قرار گرفته است. برای تجزیه وتحلیل اطلاعات از روش های آماری توصیفی، آزمون کلوموگروف اسمیرنوف و کای اسکوئر و با دو نرم افزار SPSS و PLS استفاده شد.یافته ها: واکنش دانشجویان نسبت به عناصر برنامه آموزشی نشان داد که بیشترین رضایت از برنامه ریزی با میانگین ۲۳/۴، مجریان با میانگین ۱۵/۴ و محتوا با میانگین ۱۵/۴ است. میزان رضایتمندی دانشجویان به برنامه آموزشی در متغیر کل رضایتمندی (واکنش) بر اساس میانگین ۰۹/۴ محاسبه شد، که با اطمینان بیش از ۹۵% می توان گفت دانشجویان نسبت به برنامه آموزشی ارائه شده رضایت برخوردارند. میزان یادگیری دانش آموختگان مطلوب بوده است و در خصوص تغییرات عملکردی (رفتاری) ازنظر دانشجویان و فرماندهان می توان گفت تغییرات عملکردی (رفتاری) در این بعد در سطح مطلوبی قرار دارد.نتیجه گیری: بر اساس نتایج تحقیق، دانش آموختگان در حوزه عملکردی متاثر از سطح یادگیری هستند و در موضوعات و مباحثی که نمره مطلوبی اخذ نموده اند، در عمل و اجرا نیز از منظر خود و حتی به زعم فرماندهانشان دارای عملکرد مناسبی هستند.

کلمات کلیدی:
ارزیابی, اثربخشی, فرماندهی و مدیریت انتظامی, طرح ریزی عملیات انتظامی, آموزش

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1802138/