CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

برآورد سیلاب طرح حوضه آبخیز با به کارگیری تئوری فرکتال و مدل بارش- رواناب HEC-HMS (مطالعه موردی: حوضه آبخیز رودخانه خرم آباد)

عنوان مقاله: برآورد سیلاب طرح حوضه آبخیز با به کارگیری تئوری فرکتال و مدل بارش- رواناب HEC-HMS (مطالعه موردی: حوضه آبخیز رودخانه خرم آباد)
شناسه ملی مقاله: JR_JSW-32-6_005
منتشر شده در در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

حمیدرضا باباعلی - دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد
زهره رامک - دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم اباد
رضا سپهوند - دانشگاه صنعتی اصفهان

خلاصه مقاله:
برآورد سیلاب طرح حوضه آبخیز جهت طراحی سازه­های هیدرولیکی، تثبیت سواحل رودخانه، پروژه­های آبخیزداری و پهنه­بندی سیل یکی از مهم ترین مسائل هیدرولیکی و هیدرولوژیکی به­شمار می­آید. منحنی­های شدت- مدت- فراوانی (IDF) بارش یکی از ابزارهای هیدرولوژیکی جهت محاسبه سیلاب طرح و طراحی سازه­های هیدرولیکی می­باشند. حوضه آبخیز رودخانه خرم­آباد یکی از زیرحوضه­های حوضه کرخه همواره در معرض وقوع سیلاب­های مخرب و خسارت­های ناشی از آن بوده است. در این تحقیق، ابتدا منحنی­های شدت- مدت- فراوانی حوضه آبخیز به کمک تئوری فرکتال برآورد گردید و پس از آن، بارش طرح حوضه در دوره­های بازگشت­ مختلف به­دست آمد. در مرحله بعد مدل بارش- رواناب HEC-HMS برای حوضه مورد نظر واسنجی و در نهایت سیلاب طرح حوضه در دوره­های بازگشت­ مختلف تخمین زده شد. نتایج تحقیق، کارآیی بالای مدل فرکتال و نیز مدل هیدرولوژیکی HEC-HMS را در این حوضه نشان داد. همچنین نتیجه تحقیق توزیع احتمالاتی گامبل را با آزمون کای­اسکور، اندرسون دارلینگ و نیز کولموگروف-اسمیرنوف با سطح معنا داری ۵ درصد برای داده­های حداکثر بارش سالانه با تداوم روزانه این حوضه مناسب دانست.

کلمات کلیدی:
بارش طرح ، تئوری فرکتال, سیلاب طرح, مدل HEC-HMS, منحنی های IDF

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1802725/