CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

طراحی الگوی سازمان مربی گرا با رویکرد پرورش سرمایه انسانی برای دانشگاه ها با تکنیک مدلسازی ساختاری تفسیری

عنوان مقاله: طراحی الگوی سازمان مربی گرا با رویکرد پرورش سرمایه انسانی برای دانشگاه ها با تکنیک مدلسازی ساختاری تفسیری
شناسه ملی مقاله: JR_PUBL-14-2_007
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

سعیده گل پرور - دانشجوی دکتری رشته مدیریت منابع انسانی، گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
یوسف محمدی مقدم - استاد مدعو گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران و استاد گروه مدیریت راهبردی، دانشکده مدیریت و فرماندهی، دانشگاه علوم انتظامی امین، تهران، ایران.
بیژن عبدالهی - ۳. استاد مدعو گروه مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت و اقتصاد، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران و استاد گروه مدیریت آموزشی، دانشکده مدیریت، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران.

خلاصه مقاله:
هدف: هدف پژوهش حاضر طراحی الگوی سازمان مربی­ گرا با رویکرد پرورش سرمایه انسانی برای دانشگاه­ ها می­ باشد.طراحی/ روش شناسی/ رویکرد: پژوهش حاضر در زمره پژوهش­ های آمیخته، در پارادایم قیاسی- استقرایی و به صورت کیفی- کمی است که از حیث هدف کاربردی می­ باشد. جامعه آماری این پژوهش در بخش کیفی و کمی، متخصصان در حوزه مربی­ گری شامل اساتید و مدیران دانشگاه­ ها می­ باشند. نمونه مورد نظر از طریق روش هدفمند و تکنیک گلوله برفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده در بخش کیفی مصاحبه و در بخش کمی پرسشنامه می ­باشد. در بخش کیفی داده­ ها با استفاده از نرم­افزار اطلس ­تی­ آی و داده ­های کمی با روش مدلسازی ساختاری تفسیری تحلیل شد.یافته ­های پژوهش: در این پژوهش الگو در چهار سطح و دوازده مولفه اصلی شامل تغییرات و تحولات محیطی، لزوم پرورش سرمایه انسانی و توسعه سازمانی، ویژگی­ های شخصیتی مربی، دانش و مهارت­ های مربی، ویژگی­ های شخصیتی متربی، نگرش­های خاص متربی، استراتژی ­های مدیریت و رهبری، ساختار سازمانی، فرهنگ سازمانی، زیرساخت­ ها و فناوری، مزایای فردی و مزایای سازمانی تدوین شد.محدودیت ­ها و پیامدها: ابعاد و مولفه ­های سازمان مربی­گرا با رویکرد پرورش سرمایه انسانی تا حدود زیادی از نظر پژوهشگران و محققان غافل مانده است. لذا پژوهش حاضر در جهت کمتر کردن این خلا تحقیقاتی حرکت نموده است.پیامدهای عملی: استقرار سازمان مربی­گرا سبب توانمندسازی مدیران و کارکنان می ­گردد که در نتیجه آمادگی و انعطاف ­پذیری پرسنل برای تسهیل تغییرات مثبت سازمانی را فراهم می­ نماید.ابتکار یا ارزش مقاله: پژوهش حاضر به یکی از موضوعات کمتر توجه شده در استقرار سازمان مربی­گرا در دانشگاه­ ها پرداخته و الگویی در خصوص آن ارائه نموده است.نوع مقاله: پژوهشی

کلمات کلیدی:
مربی گری, سازمان مربی گرا, پرورش سرمایه انسانی, دانشگاه

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1803886/