CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شناسایی عوامل پیش برنده پیاده سازی مدیریت منابع انسانی پایدار(نمونه کاوی: سازمان بورس و اوراق بهادار، شرکت بورس انرژی و شرکت بورس کالا)

عنوان مقاله: شناسایی عوامل پیش برنده پیاده سازی مدیریت منابع انسانی پایدار(نمونه کاوی: سازمان بورس و اوراق بهادار، شرکت بورس انرژی و شرکت بورس کالا)
شناسه ملی مقاله: JR_PUBL-14-2_002
منتشر شده در در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

محمد جندقی - کارشناسی ارشد، مدیریت دولتی، گرایش توسعه منابع انسانی، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران
آرین قلی پور - گروه دولتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران
عباس نرگسیان - گروه دولتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران
ندا محمداسمعیلی - گروه دولتی، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران

خلاصه مقاله:
هدف: مدیریت منابع انسانی پایدار، پارادایم جدیدی در تحقیقات حوزه مدیریت منابع انسانی است که در سال­های اخیر جزء مهم­ترین روندهای مطالعاتی بین ­المللی بوده­ است. بررسی ­های انجام شده، حاکی از عدم پایداری منابع انسانی در سه سازمان بورسی مورد مطالعه در بستر بازار سرمایه ایران است. این پژوهش، عوامل پیش ­برنده یا اصطلاحا تسهیل­ کننده­ های پیاده­ سازی ­این پارادایم ­را در راستای کاربردی ­سازی آن در سازمان­ های بورسی، مورد شناسایی و تجزیه و تحلیل قرار داده است.طراحی/ روش شناسی/ رویکرد: این پژوهش، رویکردی کیفی داشته و با روش تحلیل مضمون (تحلیل تم) انجام شده است. داده ­ها به وسیله مصاحبه نیمه ­ساختاریافته جمع ­آوری شده و در مجموع شانزده نفر از خبرگان منابع انسانی و مدیریت مالی در سه سازمان در آن مشارکت داشته ­اند. برای ارزیابی کیفیت پژوهش (روایی و پایایی) از روش لینکلن و گوبا بهره گرفته شده است.یافته ­های پژوهش: از میان ۱۲۵ دسته مفهومی، در پایان ۵ مضمون اصلی و ۲۱ مضمون فرعی استخراج شده و تجزیه و تحلیل مضامین نیز با توجه به شرایط و زمینه­ سازمان­ های مورد مطالعه ارائه شده ­اند.محدودیت ­ها: محدودیت اصلی پژوهش، عدم رتبه بندی دقیق و جزئی مضامین اصلی و فرعی بر حسب اولویت و میزان تاکید مشارکت­ کنندگان پژوهش است. محدودیت دیگر، عدم طراحی مدل پیاده ­سازی منابع انسانی پایدار در این سازمان­ ها است.پیامدهای عملی: این پژوهش باتوجه به تجزیه و تحلیل وضعیت مدیریت منابع انسانی، سبک مدیریت عالی و تحلیل محیطی در سازمان­ های مورد مطالعه، می ­تواند به کاربرد مدیریت منابع انسانی پایدار و بهبود فرایندهای منابع انسانی در آن­ها کمک کند.ابتکار یا ارزش مقاله: پوشش خلا نظری و کاربردی موجود در پژوهش ­های پیشین به واسطه تبیین مولفه­ های پایداری منابع انسانی در سازمان ­های بورسی و هم­چنین تبیین مولفه­ های زمینه ­ای محیطی و نهادی مدیریت منابع انسانی پایدار با رویکردی جامعه­ شناسانه.نوع مقاله: مقاله پژوهشی

کلمات کلیدی:
مدیریت منابع انسانی پایدار, پیاده سازی, توسعه پایدار, مسئولیت اجتماعی, منابع انسانی سبز

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1803891/