CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی افزایش ظرفیت آببندانها متناسب با رواناب ورودی در دورههای بازگشت مختلف با استفاده از نرم افزار SWMM (مطالعه موردی : دشت تجن )

عنوان مقاله: بررسی افزایش ظرفیت آببندانها متناسب با رواناب ورودی در دورههای بازگشت مختلف با استفاده از نرم افزار SWMM (مطالعه موردی : دشت تجن )
شناسه ملی مقاله: ABYARI16_053
منتشر شده در شانزدهمین همایش ملی آبیاری و کاهش تبخیر در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

مریم قربانی - دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و مهندسی آب (گرایش منابع آب)، دانشکده مهندسی زراعی ، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
رامین فضل اولی - دانشیارگروه مهندسی آب، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
علی شاهنظری - استاد گروه مهندسی آب، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
سونیا صادقی - پژوهشگر پسا دکتری علوم و مهندسی آب )گرایش سازههای آبی(، دانشکده مهندسی زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

خلاصه مقاله:
آببندانها یکی از مهم ترین منابع آبی در تامین آب مورد نیاز شمال کشور هستند زیرا این امکان را ایجاد می کنند که با وجود ظرفیت محدودی که دارند اما به علت تعداد زیاد و فراوانی آنها، میزان آب قابل توجهی را ذخیره نمایند. یکی دیگر از اثرات آببندانها جلوگیری از افت سطح آب زیرزمینی و تغذیه آبخوانها می باشد. در تحقیق حاضر با بررسی تصاویر ماهواره ای مربوط به استان مازندران و مشاهده نقشه پراکندگی آببندانها، محدوده ای از دشت تجن با داشتن ۴۶ آببندان انتخاب شد. سپس رواناب دشت با استفاده از مدل SWMM محاسبه گردید و با استفاده از نتایج به دست آمده مشخص شد که با استفاده از بهسازی آببندانها و افزایش میزان ذخیره آنها می توان افزایش سطح زیر کشت و همچنین امکان کشت دوم را بررسی نمود . همچنین می توان با جمع آوری رواناب در فصل های غیرزراعی و استفاده از آن در فصل های زراعی ، اقدامات مدیریتی موثری را در ارتقاء بهرهوری از منابع آبی موجود به عمل آورد.

کلمات کلیدی:
آببندان ، بهینه سازی ، دورههای بازگشت ، رواناب، مدل SWMM

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1804771/