CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

Hesperidin as a natural Radio-Protector

عنوان مقاله: Hesperidin as a natural Radio-Protector
شناسه ملی مقاله: JR_JABS-5-4_002
منتشر شده در در سال 1394
مشخصات نویسندگان مقاله:

ژیلا قربانی - Department of Radiology, School of Paramedical Sciences, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran.
غلامحسن حدادی - Department of Medical Physics, Fasa University of Medical Sciences, Fasa, Iran.
رضا فردید - Department of Radiology, School of Paramedical Sciences, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran.

خلاصه مقاله:
با وجود کاربرد روزافزون تابش یونیزان در روش های تشخیصی و درمانی پزشکی، توسعه ی عوامل محافظ پرتویی جهت تعدیل آسیب بافت های نرمال، حائز اهمیت جلوه می کند. از یک سو سمیت ذاتی ترکیبات محافظ پرتویی مصنوعی و از سوی دیگر تایید سمیت اندک ترکیبات طبیعی بنابر سابقه ی طولانی مدت استفاده در طب؛ لذا محققان زیادی به بررسی قابلیت های محافظ پرتویی ترکیبات طبیعی روی آورده اند. هسپریدین متعلق به دسته فلاوانون از خانواده ی فلاوانوئیدها است که به وفور در رژیم غذایی انسان یافت می شود و اثرات سودمند بسیاری برای آن ذکر شده است. از قابلیت های هسپریدین می توان به اثرات آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، ضد سرطانی، ضد آسیب ژنتیکی و محافظ پرتویی اشاره نمود. اگرچه هسپریدین اثر محافظتی کمتری در مقایسه با ترکیبات مصنوعی دارد اما سمیت کمتر و قابلیت تجویز خوراکی آن، باعث شده است که بتوان آن را به عنوان یک رادیوپروتکتور مناسب در بیماران رادیوتراپی، پرتو کاران، فضانوردان و حتی عموم جامعه پیشنهاد نمود. در این مقاله خلاصه­ای از مطالعات اخیر پژوهشگران بر مزایا و معایب تجویز هسپریدین ارائه می گردد.

کلمات کلیدی:
Ionizing radiation, Radio-protector, Hesperidin, تابش یونیزان, محافظ پرتو, هسپریدین

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1805210/