CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

کانی شناسی، پتروگرافی، آلتراسیون، ژئوشیمی و کانی سازی بخش شرق معدن کائولن همدی هلاک آباد، ناحیه اکتشافی مس پورفیری (سبزوار)

عنوان مقاله: کانی شناسی، پتروگرافی، آلتراسیون، ژئوشیمی و کانی سازی بخش شرق معدن کائولن همدی هلاک آباد، ناحیه اکتشافی مس پورفیری (سبزوار)
شناسه ملی مقاله: SCMI16_096
منتشر شده در شانزدهمین همایش بلور شناسی و کانی شناسی ایران در سال 1387
مشخصات نویسندگان مقاله:

محدثه پناهی - دانشجوی کارشناسی ارشد، زمین شناسی اقتصادی
محمد حسن کریم پور - عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد
محمد رضا حیدریان شهری - عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد

خلاصه مقاله:
منطقه هلاک آباد، در 30 کیلومتری جنوبغرب سبزوار و در محدوده طول جغرافیایی 55 34' °75 تا 22 36' 57° شرقی و عرضجغرافیایی 23 58' °35 تا 7 59' °35 شمالی و در مجاورت روستای هلاک آباد واقع گردیده است. مشاهدات صحرائی و مطالعات کانیشناسی صورت گرفته در این منطقه نشان میدهد که عمده سنگها را واحدهای نیمه عمیق ( از جمله مونزودیوریت پورفیری, کوارتز مونزودیوریت پورفیری, کوارتز مونزونیت پورفیری و ...), و واحدهای آتشفشانی (عمدتا از نوع آندزیت) تشکیل می دهند. بررسی های صحرایی و مشاهدات میکروسکوپی موید این امر است که واحدهای سابولکانیک( میوسن) به همراه سنگهای ولکانیکی( ائوسن) توسط محلولهای گرمابی شدیداً دگرسان شده تشکیل شده و زون های آلتراسیونی در ارتباط با کانیسازی مسپورفیری ایجاد نموده است. بررسی دگرسانی منطقه، زونهای آلتراسیون پروپیلیتیک- آرژیلیک, آرژیلیک- سیلیسی, پروپیلیتیک- سیلیسی- کربناته و ترکیبی از آنها را نشان می- دهد که در برخی از این زونها ، کانی سازی به صورت ذرات ریز و شکل دار پیریت مشهود است. در نتایج آنالیز ژئوشیمی به روش جذب اتمی برای عناصر Ag ,Pb ،Zn ،Cu و Sb دو عنصر Cu و Zn آنومالی و همبستگی نسبی با یکدیگر نشان میدهند. بیشترین آنومالی این دو عنصر مربوط به زون آلتراسیون پروپیلیتیک- آرژیلیک میباشد.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/180528/