CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

برآورد پویای خط فقر در گروه های درآمدی مناطق شهری ایران به روش سیستم مخارج خطی گسترش یافته (ELES) (رویکرد داده های ترکیبی)

عنوان مقاله: برآورد پویای خط فقر در گروه های درآمدی مناطق شهری ایران به روش سیستم مخارج خطی گسترش یافته (ELES) (رویکرد داده های ترکیبی)
شناسه ملی مقاله: JR_JQE-15-1_003
منتشر شده در در سال 1397
مشخصات نویسندگان مقاله:

سید امین منصوری - عضو هئیت علمی اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز
سید مرتضی افقه - عضو هئیت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز

خلاصه مقاله:
در این پژوهش، تاثیر عوامل اجتماعی-جمعیتی (شامل تعداد افراد شاغل خانوار، مالکیت مسکن، بی سوادی سرپرست خانوار و بعد خانوار) بر حداقل معاش و برآورد خط فقر نسبی در گروه های درآمدی مناطق شهری ایران در دوره ۱۳۹۵-۱۳۶۱ از طریق سیستم مخارج خطی گسترش یافته و به روش گشتاورهای تعمیم یافته (GMM) آزمون شده است. نتایج این بررسی نشان داد که بعد خانوار مهم ترین عامل در افزایش حداقل معاش تمامی گروه های کالایی است. بررسی سری زمانی خط فقر نشان می دهد که خط فقر ماهیانه برای گروه اول درآمدی از میزان ۳۵۰۰ تومان در سال ۱۳۶۱ به میزان یک میلیون و هشت صد هزار تومان در سال ۱۳۹۵ رسیده است. این در حالی است که برای گروه دهم درآمدی خط فقر از میزان ۸۳۰۰ تومان در سال ۱۳۶۱ به میزان دو میلیون و پانصد هزار تومان در سال ۱۳۹۵ رسیده است. همچنین خط فقر متوسط در سال ۱۳۹۵ دو میلیون و دویست محاسبه گردید. در بقیه گروه های درآمدی نیز خط فقر افزایش یافته است. بررسی نسبت خط فقر به درآمد نشان می دهد که میزان خط فقر از درآمد تا گروه ششم درآمدی بیشتر است و در گروه های درآمدی هفتم، هشتم به طور متوسط یکسان است و تنها در گروه های نهم و دهم درآمدی میزان درآمد از خط فقر بیشتر است.

کلمات کلیدی:
خط فقر, عوامل اجتماعی- جمعیتی, سیستم مخارج خطی گسترش یافته (ELES), گشتاورهای تعمیم یافته (GMM), مناطق شهری ایران

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1820916/