CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تحلیل سرانه مصرف انرژی در ساختمان های بلندمرتبه با نمای تطبیق پذیر بر اساس شاخص خیرگی و نور روز (بستر مطالعه: شهر تهران)

عنوان مقاله: تحلیل سرانه مصرف انرژی در ساختمان های بلندمرتبه با نمای تطبیق پذیر بر اساس شاخص خیرگی و نور روز (بستر مطالعه: شهر تهران)
شناسه ملی مقاله: ATEMCONF02_010
منتشر شده در دومین کنفرانس ملی فناوری های نوین در انرژی و مواد در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

آرزو ملک - دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد واحد تهرانغرب
علیرضا کریم پور - استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهرانجنوب

خلاصه مقاله:
امروزه با توجه به رشد و گسترش ساختمان های بلندمرتبه و عدم توجه به ملاحظات اقلیمی و مصرف زیاد انرژی، میبایست الگوها و روش های بهینه در طراحی بناهای بلندمرتبه مدنظر قرار گیرد. در عین حال جایگاه پوسته و نمای ساختمان، چیزی فراتر از جنبه های بصری بوده و مهمترین نقش در پوشش حرارتی ساختمان، کارآمدی انرژی و آسایش محیطی را دارا می باشد. هدف اصلی این پژوهش، بررسی عملکرد نمای تطبیق پذیر در یک ساختمان بلندمرتبه در تهران جهت مصرف بهینه انرژی، با توجه به ایجاد آسایش محیطی برای ساکنین از جنبه نور روز و عدم خیرگی در فضاها می باشد. همچنین سایه اندازی، آسایش حرارتی بهتر در ساختمان و در عین حال مباحث زیباشناسی نیز مدنظر بوده است. این پژوهش از نوع تحقیقات کاربردی و روش تحقیق آن ترکیبی (کیفی و کمی) می باشد. همچنین روش گردآوری اطلاعات بر اساس مطالعات کتابخانه ای و اسنادی است. نتایج این پژوهش نشان داد که با استفاده از پروتوتایپ در نظر گرفته شده برای نمای تطبیق پذیر، استفاده از نور روز بر اساس شاخص sDA، ۱۰.۱% افزایش و خیرگی بر اساس شاخصASE ، ۵.۲% کاهش خواهد داشت.

کلمات کلیدی:
انرژی،نور روز،ساختمان بلند مرتبه،پوسته تطبیق پذیر،تهران

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1824482/