CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی اثر نانوذرات تیتانیوم دی اکسید (TiO۲) بر رنگیزه های فتوسنتزی و برخی از خصوصیات بیوشیمیایی و آنتی اکسیدانی گیاه رزماری (Rosmarinus officinalis L.)

عنوان مقاله: بررسی اثر نانوذرات تیتانیوم دی اکسید (TiO۲) بر رنگیزه های فتوسنتزی و برخی از خصوصیات بیوشیمیایی و آنتی اکسیدانی گیاه رزماری (Rosmarinus officinalis L.)
شناسه ملی مقاله: JR_FSCT-17-105_011
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

Atena Golami - Islamic Azad University, Damghan Branch
Hossein Abbaspour - Islamic Azad University, Damghan Branch
Mahyar Gerami - Sana University
Hamid Hashemi-Moghaddam - Islamic Azad University, Damghan Branch

خلاصه مقاله:
استفاده از فناوری نانو، می­تواند کاربردهای مهم و جدیدی را در زمینه های مختلف علوم کشاورزی ایجاد نماید به گونه ای که بر بهبود عملکرد گیاهان، افزایش رشد ­و فتوسنتز­ تاثیرگذار باشد. با استفاده از این فناوری می­توان شیوه های مدیریت محصول را بهبود بخشید. میزان جذب نانو ذرات در گیاهان متفاوت بوده و بستگی به نوع گیاه، ترکیب شیمیایی و اندازه این ذرات دارد. نانو ذره دی اکسید تیتانیوم (TiO۲) به طور وسیعی در صنایع کشاورزی به جهت  افزایش خصوصیات رشدی گیاهان به کار می­رود. بدین منظور این پژوهش به مطالعه اثر نانوذرات تیتانیوم­دی­اکسید بر رنگیزه های فتوسنتزی و برخی از خصوصیات بیوشیمیایی و آنزیم های آنتی اکسیدانی گیاه رزماری (Rosmarinus officinalis L.) پرداخته است. این تحقیق بصورت طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در سال ۱۳۹۶-۹۷ در گلخانه دانشگاه آزاد دامغان صورت پذیرفت. غلظت­های مختلف نانوذره تیتانیوم در هفت سطح (۰، ۲۰، ۴۰، ۸۰، ،۱۰۰، ۲۰۰ و ۴۰۰ پی پی ام ) طی سه مرحله با بازه زمانی یکهفته بر گیاه رزماری محلول پاشی شدند. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت نانوذره تیتانیوم مقدار کلروفیل a ، کلروفیلb، کلروفیل کل و کاروتنوئید روند افزایشی را نشان داد به گونه­ای که بیشترین مقدار کلروفیل کل و کاروتنوئید مربوط به غلظت ۲۰۰ پی پی ام نانوذره تیتانیوم بود. همچنین اثر نانوذره تیتانیوم بر مقدار قند محلول حاکی از آن بود که با افزایش غلظت­های نانوذره تیتانیوم روند افزایشی در این صفت مشاهده گردید که بیشترین مقدار  مربوط به غلظت­های۱۰۰، ۲۰۰ و ۴۰۰ پی پی ام نانوذره بود. نتایج محلول پاشی نانوذره تیتانیوم بر مقادیر آنزیم های آنتی اکسیدانی بیانگر آن بود که در سطوح بالای غلظتی نانوذره تیتانیوم (۸۰،۱۰۰، ۲۰۰ و ۴۰۰ پی پی ام) مقدار این آنزیم های آنتی اکسیدانی  افزایش معنی داری را نسبت به نمونه شاهد داشت.

کلمات کلیدی:
nanotechnology, Titanium nanoparticle, Rosemary plant, Photosynthetic pigments, فناوری نانو, نانوذره تیتانیوم, رنگیزه های فتوسنتزی , گیاه رزماری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1825906/