CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

ضرورت تکوین تمدن نوین اسلامی در گام دوم انقلاب(با تاکید بر آسیب شناسی شاخص های تمدنگرایی در قرآن و بیانات مقام معظم رهبری)

عنوان مقاله: ضرورت تکوین تمدن نوین اسلامی در گام دوم انقلاب(با تاکید بر آسیب شناسی شاخص های تمدنگرایی در قرآن و بیانات مقام معظم رهبری)
شناسه ملی مقاله: EMCONF10_152
منتشر شده در دهمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم انسانی، مدیریت و کارافرینی ایران در سال 1402
مشخصات نویسندگان مقاله:

سعید شاه محمدی - دانشجوی دکترای زبان و ادبیات فارسی دانشگاه ارومیه
مرتضی نقدی عشرت آباد - کارشناسی ارشد الهیات علوم قرآن و حدیث دانشگاه پیام نور

خلاصه مقاله:
الگوی تمدنی پیامبر اسلام در گذار از جامعه جاهلی به جامعه ای اسلامی ، نمونه ای درخشان در تاریخ بشری است . برای پویایی تمدن نوین اسلامی ، باید به دو رکن اساسی یعنی انسانجامعه و توجه کرد و رابطه تحولات فردی و اجتماعی با یکدیگر و منشاتحولات اجتماعی را بررسی نمود. مفهوم تمدن اسلامی در طول ۲ دهه گذشته به شکل برجسته مطرح و باعث به وجود آمدن »جریان تمدنگرایی « و لزوم ریزیپی تکوینی نظریه تمدن نوین اسلامی گردیده است . ازجمله شاخص های تمدن اسلامی که اندیشمندان و مورخان اسلامی در تاریخ اسلام بیان کردند عبارتاند از محوریت قوانین قرآنی ، خردورزی، علم ، اخلاق، مجاهدت در راه خدا، حکومت مردمی ، پرهیز از تحجر، ایجاد رفاه عمومی ، استقرار عدالت و دوری از اقتصاد مبتنی بر ربا و تکاثر. برای رسیدن به چشم انداز مطلوب مدنیت از نگاه اسلام و تحقق گام دوم انقلاب که توسط مقام معظم رهبری تبیین شده است بایستی به مولفه های ابزاری(نهادهای سیاسی ) و حقیقی (شبکه روابط اجتماعی و سبک زندگی ) توجه ویژهای داشت . در این پژوهش به شکل کیفی ، نظری و کتابخانه ای با شیوه توصیفی -تحلیلی به چهارچوب نحوه پی ریزی و گذار عقلانی ، برای تحقق جامعه اسلامی و تمدن نوین اسلامی پرداخته ایم .

کلمات کلیدی:
دین ، اسلام، تمدن، قرآن، عقلانیت .

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1828206/