اثر آنتی اکسیدانی سلنیت سدیم میکروکپسوله شده در روغن سویا در طول مدت یکسال نگهداری
Publish Year: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 115
This Paper With 23 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FSCT-19-130_023
تاریخ نمایه سازی: 1 آذر 1402
Abstract:
در این پژوهش ریزپوشانی سلنیت سدیم (۱۰۰، ۳۰۰، ۵۰۰، ۷۰۰ و ۹۰۰ میلیگرم در ۲۰ سیسی) با ترکیبی از مواد دیواره شامل صمغ عربی (۲۵%، ۲۶%، ۲۷%، ۲۸% و ۲۹%) و صمغ فارسی متناظر آن (۵%، ۴%، ۳%، ۲% و ۱%) با استفاده از روش تبخیر حلال، با درصد های خلوص اتانول (۸۰%، ۸۴%، ۸۸%، ۹۲% و ۹۶%) انجام شد. سپس با کمک نرمافزار RSM، بهینه سازی میکروکپسولها براساس بالاترین کارایی کپسولاسیون و کوچکترین اندازه ذرات صورت گرفت. دو فرمول بهینه شامل بهینه یک (سلنیت سدیم ۱۰۷ میلیگرم در ۲۰ سیسی محلول اسپری شونده، غلظت صمغ عربی ۲۹%، صمغ فارسی ۱% و درصد خلوص اتانول ۹۶%) با کارایی ۷۱/۹۹% و اندازه ذرات ۴۶/۳۰ میکرومتر و بهینه دو (سلنیت سدیم ۳۰۷ میلیگرم در ۲۰ سیسی محلول اسپری شونده، غلظت صمغ عربی ۲۹%، صمغ فارسی ۱% و درصد خلوص اتانول ۹۶%) با کارایی ۷۳/۹۷% و اندازه ذرات ۴۶/۴۷ میکرومتر انتخاب گردید. در نهایت بهینه یک و دو به ترتیب ۴۹۰ و ۱۷۶ پیپیام کپسول (معادل ۶/۸ پیپیام نمک سلنیت سدیم)، آنتیاکسیدان سنتزی BHA (۲۰۰ پیپیام) و نمک سلنیت سدیم (۶/۸ پیپیام) به روغن سویای فاقد آنتیاکسیدان اضافه شدند و در دمای C°۵۵ در مدت زمان (۰ و ۲۳ و ۴۶ روز) قرار گرفتند. سپس به کمک نرمافزارSPSS، اندیس پراکسید، اسیدیته، تیوباربیتوریک اسید، آنیزیدین، توتوکس و فعالیت آنتیاکسیدانی آنها با روغن سویای فاقد آنتیاکسیدان مقایسه شد. نتایج RSM نشان داد که غلظت سلنیت سدیم با کارایی رابطه معکوس و با اندازه ذرات رابطه مستقیم داشت، درحالیکه غلظت صمغ عربی و درصد خلوص اتانول با کارایی رابطه مستقیم و با اندازه ذرات رابطه معکوس داشت. نتایج SPSSنشان داد که با حضور آنتیاکسیدان سلنیت سدیم میکروکپسوله شده و آنتیاکسیدان سنتزی BHA در روغن سویا، عدد پراکسید، اسیدیته، عدد تیوباربیتوریک اسید، اندیس آنیزیدین و اندیس توتوکس، کاهش و فعالیت آنتی اکسیدانی روغن سویا افزایش یافت.
Keywords:
Authors
Shiva Zolfaghari
Department of Food Science and Technology, Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran
Mohammad Goli
Department of Food Science and Technology, Isfahan (Khorasgan) Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran
Sharifeh Shahi
استادیار مرکز تحقیقات لیزر و بیوفوتونیک در فناوریهای زیستی، واحد اصفهان (خوراسگان،) دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران. .
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :