بررسی تغییرات ویژگی های فیزیکو-مکانیکی نقل گردویی طی زمان نگهداری: مطالعه نقش افزودنی ها
Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 88
This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download
- Certificate
- من نویسنده این مقاله هستم
این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FSCT-16-86_012
تاریخ نمایه سازی: 3 آذر 1402
Abstract:
نقل یکی از فراوردههای سنتی قنادی بر پایه شکر است که امروزه با افزودن انواع ادویه و گل محمدی خشک شده نیز تولید میشود. این محصول علیرغم داشتن محبوبیت، مستعد از دست دادن رطوبت در زمان کوتاهی پس از خروج از بستهبندی است. لذا، هدف پژوهش حاضر مطالعه نقش حضور افزودنیهای مختلف (دارچین، گل محمدی و زعفران) بر ویژگیهای فیزیکی (درصد رطوبت، بافت، سطح، رنگ و فعالیت آبی) و چگونگی روند از دست دادن رطوبت طی نگهداری محصول بود. نتایج به دست آمده نشان دادند که بیشترین میزان از دست دادن رطوبت در ۳ روز اول پس از خروج از بستهبندی اتفاق افتاد. طبق آزمونهای سنجش بافت مشخص شد که بیشترین و کمترین انرژی شکست به ترتیب به نقل دارای گل محمدی (N.mm ۴۸/۳۵) و نقل دارچینی (N.mm ۱/۹) تعلق داشت. پایش تاثیر گذشت زمان بر بافت نقل وانیلی نشان داد که میزان سفتی در اثر نگهداری به مدت ۱۴ روز به بیش از سه برابر افزایش یافت. بهعلاوه، میانگین فعالیت آبی انواع نقل کمتر از ۵۶/۰ بود. مقایسه میانگین اختلاف رنگ کل (ΔE*) در روز صفر و ۲۱ برای انواع نقل حاکی از این است که بیشترین و کمترین تغییر رنگ طی نگهداری به ترتیب مربوط به نقل دارچینی و نقل وانیلی بود. براساس اطلاعات به دست آمده از پردازش تصویر، به منظور توصیف تغییرات رنگی در اثر گذشت زمان برای نقلهای دارچینی و گل محمدی کانالهای a* و L* و برای نقلهای زعفرانی و وانیلی نیز کانالهای b* و L* معیار مناسبی هستند.
Keywords:
Noughl , Moisture loss , Water activity , Textural properties , Image processing , نقل , از دست دادن رطوبت , فعالیت آبی , ویژگی های بافتی , پردازش تصویر
Authors
Fatemeh Azarikia
Assistant professor, Department of Food Technology, College of Abouraihan, University of Tehran
مراجع و منابع این Paper:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :