CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تاثیر هوشمندسازی بر ارزیابی سیستم حمل و نقل همگانی مترو

عنوان مقاله: تاثیر هوشمندسازی بر ارزیابی سیستم حمل و نقل همگانی مترو
شناسه ملی مقاله: MECCONF06_105
منتشر شده در ششمین همایش بین المللی مهندسی مکانیک، صنایع و هوافضا در سال 1401
مشخصات نویسندگان مقاله:

کریم عابدی - کارشناسی رشته مهندسی تکنولوژی نرم افزار کامپیوتر، کارشناس کنترل ترافیک پایانه سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز– قطارشهری .
امیرشایان میثمی - کارشناسی ارشد مهندسی صنایع - مدیریت مهندسی، کارشناس ناظر تاسیسات سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز– قطارشهری.
محمد امین خلیفه - کارشناسی رشته مهندسی تکنولوژی تاسیسات حرارتی و برودتی، کارشناس ناظر تاسیسات سازمان حمل و نقل ریلی شهرداری شیراز– قطارشهری .

خلاصه مقاله:
پژوهش حاضر با هدف تاثیر هوشمندسازی بر ارزیابی سیستم حمل و نقل همگانی مترو صورت گرفته است و به منظور این هدف از روش توصیفی – تحلیلی استفاده شده است. یکی از جدیدترین و موثرترین راهکارهای مدیریت ترافیک که از فن آوری اطلاعات نشات می گیرد ایده بکارگیری سیستم های هوشمند حمل ونقل (ITS) است که می تواند در راستای تحقق حمل و نقل ریلی شهری الکترونیکی افق تازه ای برای دستیابی به تحرک پویا و روان درجامعه ارتباطی و اطلاعات و ارائه خدمات بهتر به شهروندان ایجاد نماید. بهره گیری از فنون و تکنولوژی های نوین در سیستم حمل ونقل دنیا ثمرات بسیاری به ارمغان آورده است. سیستم حمل و نقل هوشمند به عنوان یک رویکرد کارآمد در حمل ونقل و توسعه ی اقتصادی کشورها است که باعث سرعت و کاهش زمان انجام عملیات از مشخصه های توسعه حمل و نقل می باشد.سیستم های حمل و نقل هوشمند (ITS) مفهومی نو در عرصه مهندسی ترافیک است که نقش بسیار مهمی درایمنی و پویایی حمل و نقل به عهده دارد. این سیستم ها باعث افزایش کارآیی شبکه حمل و نقل و ترافیک شده که با گسترش آن در مدیریت کلان شهرها می توان بسیاری از مشکلات حمل و نقل را مرتفع نمود. کنترل ترافیک در حمل ونقل ریلی به خصوص در سیستم های ریلی درون شهری مانند،حمل ونقل ریلی و مترو و مونوریل وغیره بسیار حائز اهمیت بوده و باید توانایی ها و قابلیت های ویژه ای داشته باشد تا بتوان با بهره گیری از آن گردونه ترافیکی تک خطه ریلی را با برنامه زمان بندی دقیق، کنترل و هدایت کرد. نتایج نشان داد که کنترل ترافیک در حمل ونقل ریلی به خصوص در سیستم های ریلی درون شهری مانند، حمل ونقل ریلی و مترو و مونوریل وغیره بسیار حائز اهمیت بوده و باید توانایی ها و قابلیت های ویژه ای داشته باشد تا بتوان با بهره گیری از آن گردونه ترافیکی تک خطه ریلی را با برنامه زمان بندی دقیق، کنترل و هدایت کرد.

کلمات کلیدی:
سیستم های هوشمند ، کنترل ترافیک، قطار درون شهری ، خطوط مترو.

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1834611/