CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

توسعه چارچوب مفهومی ظرفیت سازی سازمانی بخش آموزش عالی جهت پاسخگویی به انتظارات جامعه: رویکرد تحلیل مضمون

عنوان مقاله: توسعه چارچوب مفهومی ظرفیت سازی سازمانی بخش آموزش عالی جهت پاسخگویی به انتظارات جامعه: رویکرد تحلیل مضمون
شناسه ملی مقاله: JR_ORMR-10-2_003
منتشر شده در در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

آرمین رجب زاده - Ph.D. Student, Faculty of Management and Accounting, Qazvin Branch, Islamic Azad University, Qazvin, Iran.
مهدی مرتضوی - Associate Prof., Faculty of Management and Economics, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran. (Corresponding Author)
محمد دوستار - Associate Prof., Faculty of Literature and Humanities, University of Guilan, Rasht, Iran.
نسرین آخوندی - Assistant Prof., Faculty of Engineering, South Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.

خلاصه مقاله:
ایجاد ظرفیت، بر درک موانعی که مردم، دولت ها و سازمان ها را از تحقق اهداف توسعه باز می دارند، متمرکز می شود و به آنها امکان دستیابی به نتایج توسعه را می دهد. هدف این پژوهش ارائه یک تحلیل مفهومی از مولفه ها و نتایج ظرفیت پایدارسازی سازمانی بخش آموزش عالی برای پاسخگویی به انتظارهای جامعه است. جهت گیری پژوهش حاضر، توسعه ای و روش شناسی آن با تمرکز به کلمه ها، موشکافی و دقت در متن به منظور تجزیه، توصیف، تشریح و تفسیر متون از راه ایجاد کدهای اولیه و کدگذاری، تحلیل مضمون با رویکرد قیاسی می باشد. جامعه آماری این پژوهش، خبرگان دانشگاهی آشنا به سیاست گذاری در بخش آموزش عالی و مجموعه اسناد و مقاله هایی بود که با سوال ها و متغیرهای پژوهش ارتباط داشتند. نمونه گیری در این بخش هدفمند که از طریق روش زنجیره ای به تعداد سیزده نفر انتخاب شد. در این بخش برای جمع آوری داده ها از روش مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شد. برای کنترل کیفیت تحلیل مضمون، از روایی تئوریک با رویکرد دریافت نظرات متخصصان به عنوان کمیته تخصصی و راهنما و ضریب کاپای کوهن استفاده شد. با تایید گروه کانونی و برآورد ضریب ۷۶۱/۰، یافته های پژوهش از قابلیت اعتبار و اعتماد لازم برخوردار بود. نتایج نشان می دهد که ظرفیت سازی سازمانی پنج مضمون اصلی توسعه راهبردی، ساختاری، سیستمی و فرایندی، فرهنگی، منابع و زیرساخت ها و یک مضمون پاسخگویی اجتماعی به عنوان پیامد پدیده مورد مطالعه دارند. دراین راستا پیشنهاد می شود تا سطوح تحلیل فردی و محیطی نیز در ظرفیت سازی مطالعه شود.

کلمات کلیدی:
Organizational Capacity Building, Accountability, Higher Education, Theme Analysis, ظرفیت سازی سازمانی, پاسخگویی, آموزش عالی, تحلیل مضمون

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1834782/